Egy egész falut „terrorizál” egy madár Angliában: többen az otthonaikból sem mernek kimenni 1

Yorkshire-ben az egyik kis település lakói közül többen az utcára sem mernek kimenni, vagy csak félve merészkednek ki egy csóka miatt, aki egyes helyiek szerint „maga a gonosz”.

Egy egész falut „terrorizál” egy madár Angliában: többen az otthonaikból sem mernek kimenni 3

A helyiek által Dereknek elnevezett madár állítólag gyerekeket támad meg a magasból úgy, hogy zuhanórepülésben lecsap rájuk de az elbeszélések szerint volt olyan is, akinek a spaettijét rabolta el. A Doncaster melletti Rossington lakói azt nyilatkozták, hogy ami sok, az sok, most már elegük van.

Egy csalódott anyuka a Facebookon panaszkodott, hogy gyermekei már valósággal rettegnek amikor kint vannak az utcán, és folyamatosan azon izgulnak, hogy a szárnyas rém mikor csap le rájuk.

Ezt írta: „Az a helyzet, hogy a gyerekek még a saját kertjükbe sem tudnak kimenni anélkül, hogy ne rettegnének attól a rohadt madártól, „Derektől”, amely a magasból támadja meg őket, és csap le rájuk rendszeresen. Ha meg akarsz próbálni háziasítani egy ilyen madarat, akkor tartsd otthon, mert ha a gyerekeimnek még egyszer bármi bántódása esik, akkor annak ára lesz, és nem érdekel, kit sértek meg.”

„Az a dög fenyegetést jelent, megtámadja a gyerekeket az iskolai játszótéren, az utcán, a saját kertjükben. Ha bármilyen más állatról lenne szó, azt a gyermek elleni első támadást követően már rég elaltatták volna.”

Rossingtonban azonban vannak olyanok is, akik kiálltak Derek védelmében. Egyes falusiak azzal érveltek, hogy a madarar néhányan szándékosan rossz színben tüntették fel, pedig a helyi gyerekek „szeretik”. Állítólag az iskolások közül sokan különféle harapnivalókat és ételeket adnak a madárnak, például spagetti karikát.

A csóka kisebb testű varjúfélék közé tartozik. Kedveli az ember közelségét, gyakran épületek zugaiban fészkel és a nagyvárosokban akár az emberek között a teljesen fátlan utcákon is szívesen mozog. Főleg rovarokkal és más gerinctelenekkel, kisemlősökkel és tojással táplálkozik, a városokban sok ételmaradékot is fogyaszthat.

Egy egész falut „terrorizál” egy madár Angliában: többen az otthonaikból sem mernek kimenni 4

Az egyik anya így nyilatkozott: „Nekem rászállt a fiamra, amikor a buszmegálló felé sétált. Azt mondta szerinte csak stoppolni akart.”

Egy másik szülő hozzátette: „A lányom néhányszor már mesélte nekem, hogy Derek az összes gyereket arra késztette, hogy bemenjenek szünetben az udvarról.”

Egy másik helyi szintén védte a madart: „Szegény Derek. Ismerem azt a madarat, kérem hagyják őt békén. Nem árt az senkinek.”

Mások azonban támogatták azt a javaslatot, hogy tüntessék el végleg Dereket Rossington utcáiról. Az egyik falubeli a madarat „szörnyűségnek” és „maga a gonosz”-nak nevezte. Majd Hozzátette: „Ez az a szörnyű állat, ami néhány héttel ezelőtt egy fiatal fiút támadott meg a fürdővel szemben? Meg kellett állítanom az autómat az út közepén, hogy kiszálljak segíteni neki. Az a lény maga a gonosz.”

Hogy mi lesz Derek sorsa azt egyelőre nem lehet tudni, de előbb utóbb lehet, hogy valakinél elszakad a cérna…  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után