“Harcolni fogunk erdőben, a mezőn, vagy az utcán, ha kell” – az ukrán elnök megindító beszéde a Nagy-Britanniában élőkhöz 1

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Ukrajna túléléséért folytatott harcát Nagy-Britannia nácik elleni harcához hasonlította a mélyen megindító beszédében, amelyet a parlamenti képviselők az alsóházi ülésteremben néztek meg videón.

“Harcolni fogunk erdőben, a mezőn, vagy az utcán, ha kell” – az ukrán elnök megindító beszéde a Nagy-Britanniában élőkhöz 3

Churchillt idézve Zelenszkij azt mondta, hogy Ukrajna a végsőkig harcolni fog, „az erdőkben, a mezőkön, a partokon, az utcákon”. Diszkréten újra megismételte a NATO-hoz intézett felhívását, hogy vezesse be a repüléstilalmi zónát Ukrajna felett, és azt mondta: „Kérjük, gondoskodjanak arról, hogy az ukrán légtér biztonságos legyen”. Az Egyesült Királyság és más NATO-hatalmak ellenzik ezt a lépést, mondván, hogy az még nagyobb háborút robbanthat ki. Boris Johnson válaszában nem tért ki erre a pontra, de megerősítette, hogy az Egyesült Királyság továbbra is el fogja látni Ukrajnát fegyverekkel, és diplomáciai, humanitárius és gazdasági támogatást is nyújtani fog az ország számára.

Kwasi Kwarteng energiaügyi miniszter megerősítette, hogy az Egyesült Királyság 2022 végéig fokozatosan megszünteti az orosz olajimportot, és már vizsgálja a gázimport megszüntetésének lehetőségeit is. Sajtóközleménye szerint az Egyesült Királyság képes lesz boldogulni az orosz olaj nélkül.

„Az olaj és kőolajtermékek globális piacán a keresletet alternatív beszállítók is kielégíthetik. Szorosan együttműködünk nemzetközi partnerekkel az alternatív üzemanyag-ellátás biztosítása érdekében. Az orosz import a teljes Egyesült Királyság olajkeresletének 8%-át teszi ki, de az Egyesült Királyság maga is jelentős kőolaj- és kőolajtermék-termelő, amellett, hogy Oroszországon kívüli, sokféle másik megbízható beszállítótól importál, beleértve Hollandiát, Szaúd-Arábiát és az Egyesült Államokat.”

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Nagy-Britannia azon döntése, hogy az év végéig megszünteti az orosz olajimportot, „erőteljes jelzést” küld az egész világnak, majd hozzátette: „Oroszország vagy tiszteletben tartja a nemzetközi jogot, és nem háborúzik, vagy nem lesz pénze.”

Az ukrán elnök a megható beszédében arról is beszámolt, hogy az ország egyes részein már az ivóvíz ellátás is elakadt vagy akadozik, és megemlítette azt is, hogy mostanra a harcokban legalább 50 kisgyerek is életét vesztette. Azt mondta, hogy szeretne mesélni az embereknek a háborúról – a háborúról, amelyet nem ők kezdtek. „Az ukránok nem akarják elveszíteni, amijük van, ahogy a britek sem akarták elveszíteni hazájukat, amikor a nácik megtámadták.” – mondta.

„És szeretném emlékeztetni önöket az Egyesült Királyság által már hallott szavakra, amelyek most ismét fontosak. Nem adjuk fel és nem fogunk veszíteni. Harcolni fogunk a végsőkig, a tengeren, a levegőben. Harcolni fogunk a földünkért, bármi áron. Harcolni fogunk az erdőkben, a mezőkön, a partokon, az utcákon…”

„Szükségünk van ugyanakkor segítségre, a nyugati országok segítségére. Hálásak vagyunk az eddig nyújtott segítségért, és hálás vagyok neked, Boris. Arra kérjük önöket, hogy növeljék az Oroszországra helyezett nyomást a szankciók további szigorításával, és kérem, bélyegezzék meg ezt az országot terrorista országként. Kérjük, gondoskodjanak arról, hogy az ukrán légtér biztonságos legyen. Kérjük önöket, hogy tegyék meg azt, amit meg kell tenni… Dicsőség Ukrajnának és dicsőség az Egyesült Királyságnak.” – monda a videofelvételen az ukrán elnök.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után