brit repülőtér külföldi utazás

A legfrissebb értesülések szerint rövidesen enyhülhetnek a külföldről Nagy-Britanniába érkezők koronavírussal kapcsolatos tesztelési kötelezettségei. A brit egészségügyi miniszter elmondta, hogy a kormány már dolgozik az utazók tesztelési szabályzatának enyhítésén, de konkrét dátum még nem hangzott el.

brit repülőtér külföldi utazás

A Mail on Sunday nevű lap nemrégiben azt írta, hogy még az őszi iskolai szünet előtt megszűnhet a drága PCR tesztek elvégzésének kötelezettsége azok számára, akik a brit kormány besorolása alapján zöld vagy sárga kategóriás országokból utaznak Nagy-Britanniába és már mind a két oltásukat megkapták.

Magyarország egyelőre a sárga listán található a brit kormány által érvényben tartott járványkockázati besorolás alapján, ahogy rengeteg más a turisták által kedvelt célállomás is.

A jelenleg is érvényes szabályok szerint azok az európai uniós állampolgárok, akik mindkét oltásukat megkapták az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), illetve az Egyesült Államok szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatósága (FDA) által jóváhagyott oltóanyagok egyikéből, karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak a szigetország területére, de indulásuk előtt és érkezésük után egy-egy PCR-tesztet el kell végeztetniük saját költségükön. Ugyanez a szabály vonatkozik a külföldre látogató és onnan visszatérő, Nagy-Britanniában élőkre is.

A teszteknek, bár igen jelentős többletköltséget jelentenek egy-egy utazás alkalmával, a kormány a tervek szerint csökkenteni fogja az árát.

Úgy tudni, hogy jövő hónaptól a teljesen beoltottaknak már nem kell tesztet csináltatniuk majd, mielőtt elindulnak Nagy-Britanniába, akkor sem, ha sárga kategóriás országokból érkeznek, és beutazásuk után is csak az olcsóbbik gyorstesztet kell elvégeztetniük.

Sajid Javid, brit egészségügyi miniszter a Sky News vasárnapi műsorában utalt is arra, hogy a kormány a szabályozás módosítására készül. A brit miniszterelnök a tervek szerint a keddi nap folyamán ismerteti majd részletesen a koronavírus-járvány elleni fellépés következő szakaszára kidolgozott kormányzati terveket.             Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után