covid oltás gyerekek

Az Egyesült Királyság tisztifőorvosai azt javasolták, hogy az országban élő 12-15 éves egészséges gyermekeknek megkezdődhet a Pfizer vakcinával történő beoltása.

covid oltás gyerekek

Chris Whitty angliai tisztifőorvos professzor és társai Skóciából, Walesből valamint Észak-Írországból ma jóváhagyták a Pfizer/BioNTech vakcina használatát az egészséges 12 és 15 év közötti fiatalok beoltására. Emellett azt javasolták, hogy most csak az első adagot adják be nekik, és a második oltást illetően még várjon mindenki legalább tavaszig.

A Downing Street-i sajtótájékoztatón Whitty professzor elmondta, hogy a döntés kapcsán fontolóra vették a vakcina egészségügyi előnyeit és a Covid-19 oktatásra gyakorolt negatív hatásait is. Elmondta emellett, hogy az általuk hallott bizonyítékok szerint „az oktatásban okozott zavar, amely 2020 márciusa óta történt, rendkívül nehéz helyzet volt a gyermekek számára, és nagy hatással volt az egészségre, a mentális egészségre és a közegészségre”.

“Úgy gondoljuk, hogy az oltás alapvetően egy fontos és potenciálisan hasznos kiegészítő eszköz, amely segít csökkenteni az oktatási zavarok által okozott negatív közegészségügyi hatásokat” – mondta.

A professzor azt is elmondta újságíróknak, hogy a gyermekek beoltása nem lesz hatással a 3. (emlékeztető) oltás készleteire, és hogy „nem tervezik” a 12 év alatti gyermekek beoltását.

Amennyiben a miniszterek elfogadják a tiszti főorvosok ajánlást, abban az esetben úgy tűnik, hogy a gyermekek beoltása már a jövő héten megkezdődhet a szigetországban. Ez azt jelenti, hogy körülbelül három millió gyermek kaphatja meg a Covid elleni oltást, ráadásul annak ellenére, hogy a szintén szakértőkből álló Védőoltási Bizottság (JCVI) korábban úgy döntött, hogy nem javasolja a 12-15 évesek tömeges oltását.

A JCVI szerint a Covid-19 nagyon alacsony kockázatot jelent az egészséges gyermekek számára, és az oltás csak csekély számú előnnyel jár. Úgy tűnik azonban, hogy a kormányt ez nem hatja meg. A kormánynak adott tanácsukban az Egyesült Királyság tisztifőorvosai azt mondták, hogy “közegészségügyi okokból” ajánlják a kisgyermekek beoltását, és hogy “valószínűleg az oltás segít majd csökkenteni a Covid-19 terjedését az iskolákban”.

A Medicines and Healthcare products Szabályozó szerv már jóvá is hagyta, hogy az oltások beadása a gyermekek számára biztonságos. Várhatóan az oltásokat iskolák területén fogják majd beadni a gyerekeknek.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után