Eldőlt: csökkentik a Covid tesztek árát Angliában, hogy megfizethetőbb legyen a nyaralás 1

A jelenlegi rendszer felülvizsgálatának eredményeként csökkenteni fogják Angliában az NHS Test and Trace által külföldi utazásokhoz biztosított tesztek árát.

Eldőlt: csökkentik a Covid tesztek árát Angliában, hogy megfizethetőbb legyen a nyaralás 3

Az Egészségügyi Minisztérium azt mondta, hogy a zöld listás célállomásokról az országba érkező turisták vagy visszatérő személyek tesztje átlagosan 68 fontba fog kerülni, a korábbi átlag 88 font helyett. Azoknak a borostyán listás országokból érkezőknek pedig, akik nincsenek teljesen beoltva, mostantól 170 font helyett átlagosan 136 fontot kell majd fizetniük a tesztekért.

A brit kormány honlapján megtalálható, a kormány által jóváhagyott tesztek listájának elemzése azt mutatja, hogy a teszteket áruló cégek mindössze 11 százaléka kínálja azokat 50 font alatti áron, a legolcsóbbak pedig 20 font körül mozognak. A teszteket értékesítő cégeknek viszont mintegy 24 százaléka több mint 200 fontot kér el értük (ami brutálisan sok).

A PCR -tesztek átlagosan 75 fontba kerülnek a nyaralóknak fejenként az Egyesült Királyságban – ez nagyjából a duplája az azonos típusú teszteknek más európai országok áraihoz viszonyítva -, de egyes cégek csaknem 400 fontot is elkérnek értük.

Azoknak az embereknek, akik külföldről térnek vissza az országba, két és nyolc nap elteltével Covid tesztet kell csináltatniuk, és vagy az NHS -től, vagy egy magánvállalattól tudják azokat beszerezni. Az utóbbi időben azonban rengeteg panasz érkezett számos cégre, amely a tesztek értékesítésével foglalkozik.

Sajnos vannak olyan cégek, amelyek hibás aktiválási kódokkal  adják a PCR -teszteket, ami haszontalanná teszi azokat, vagy olyan cégek, amelyek nem válaszolnak az e -mailekre és a telefonhívásokra, de olyan cégek is vannak bőven, amelyek a teszteredményeket nem küldik vissza időben, vagy egyáltalán.

Az egészségügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy a vásárlókat, a családokat meg kell védeni az ilyesfajta viselkedéstől, és nem szabad megengedni a cégeknek, hogy ilyen mértékben kihasználják a jelenlegi helyzetet az egyszerű emberek pénztárcájának rovására. Mr. Javid emellett azt is kihangsúlyozta, hogy jó minőségű teszteket kell biztosítani mindenkinek, méghozzá megfizethető áron.

A kormány lépését azonban sokan kritizálták, mondván hogy ez kb. Annyit ér, mint halottnak a csók. Karen Dee, a Repülőtér Üzemeltetők Szövetségének vezérigazgatója elmondta, hogy ez a kis csökkentés „a közelében sincs annak a mértéknek, amire azt lehetne mondani, hogy jelentősen csökkenti az emberek utazási költségeit”. Többen nyilatkozták azt is, hogy a Covid tesztekért nem lenne szabad 40 fontnál többet elkérnie semelyik cégnek. A CMA (Competition and Markets Authority) által ez ügyben indított vizsgálat már folyamatban van, és már dolgoznak azon, hogy milyen azonnali lépéseket lehetne tenni, a probléma orvosolására.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után