"Ha nincs a Brexit, Oroszország nem támadta volna meg Ukrajnát" - sokakat megdöbbentő kijelentést tett a volt Brexit-koordinátor 1

Lehetséges, hogy Oroszország nem támadta volna meg Ukrajnát, ha nem történik meg a Brexit – mondta Guy Verhofstadt magas rangú EP-képviselő az Egyesült Királyság EU-ból való kilépésének harmadik évfordulóján.

"Ha nincs a Brexit, Oroszország nem támadta volna meg Ukrajnát" - sokakat megdöbbentő kijelentést tett a volt Brexit-koordinátor 3

Verhofstadt – az Európai Parlament korábbi Brexit-koordinátora – azt mondta, Vlagyimir Putyin vélhetőleg úgy számolt, hogy a kontinens nem egységes a védelem terén az Egyesült Királyság blokkból való kilépése után. “Ez a háború, ez a brutális invázió Putyinnal és Oroszországgal kezdődött” – mondta az LBC-nek. „Ez Putyin kísérlete a régi Szovjetunió visszaállítására. Az egyetlen különbség az, hogy a kommunista pártot a saját cimborái váltották fel.”

Verhofstadt eztán hozzátette: „Egy egységes Európa, minden bizonnyal védelmi kérdésekben, óriási különbséget jelentene. Azt hiszem, talán Brexit nélkül, talán nem történt volna meg az invázió. Nem tudom.”

Az EP-képviselő, a liberális szövetség korábbi vezetője a brüsszeli parlamentben azt mondta, reméli, hogy az Egyesült Királyság a későbbiekben újra csatlakozik az EU-hoz, de elismerte, hogy ez nem valószínű, hogy megtörténne a következő öt évben. „Bízzunk benne, hogy Nagy-Britannia újra csatlakozik, és reméljük, hogy Ukrajna is csatlakozhat majd. Akár öt éven belül. Talán egy kicsit optimista az Egyesült Királyságot illetően.” – mondta.

„Az volt az érzésem, amikor utoljára Londonban voltam, hogy Nagy-Britanniában már értik az emberek, hogy a Brexit rossz választás volt, és hogy a Brexit nagy kárt okozott Európának, és minden bizonnyal a Egyesült Királyságnak is.”

Jacob Rees-Mogg, egykori Brexit miniszter ragaszkodott ahhoz a kilépés harmadik évfordulóján, hogy a dolog számos okból „jól halad”. Azt is állította, hogy az Észak-Írországi Protokollal kapcsolatos problémák nem a Brexit „elkerülhetetlen következményei”.

„Ez átmeneti” – mondta a Sky Newsnak. „Számomra úgy tűnik, hogy a protokoll kudarcot vall, és alapvetően meg kell reformálni. Nem szabad határnak lennie az Ír-tengeren.”

Rishi Sunak eközben azt állította, hogy Nagy-Britannia „hatalmas lépéseket tett” a Brexit által megnyíló lehetőségek kihasználása terén – azt állítva, hogy az ország magabiztosan tör új utat magának „független nemzetként”. A miniszterelnök nyolc új szabadkikötő megnyitását, az uniós bürokrácia felülvizsgálatának vagy megszüntetésének terveit, valamint az üzleti támogatások rendszerének átalakítását emelte ki a brüsszellel való szakítás előnyei között.

London polgármestere, Sadiq Khan – aki az Egyesült Királyság újbóli csatlakozását kérte az EU egységes piacához – azt mondta, ideje felhagyni „a népszavazás éveinek ellenséges mentalitásával, és párbeszédet kell kezdeni európai szomszédainkkal a nagyobb összehangolódásról”.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után