GPS nyomkövetőt raknának az összes illegális bevándorlóra Nagy-Britanniában 1

Az Egyesült Királyságba illegálisan érkező bevándorlókat GPS nyomkövetőkkel látnák el, ha kell, hogy a Belügyminisztérium nyomon követhesse őket, derült ki nemrégiben egy belügyminisztériumi forrás nyilatkozatából.

GPS nyomkövetőt raknának az összes illegális bevándorlóra Nagy-Britanniában 3

A kormány a vitatott illegális migrációról szóló törvénnyel törvényi kötelezettséget teremtett magának, hogy őrizetbe vegye és kitoloncolja azokat, akik illegálisan érkeznek az Egyesült Királyságba, beleértve a menedékkérőket is. A jelenlegi tervek szerint ez azt jelentené, hogy az elfogott migránsokat Ruandába küldenék, ahol elbírálják menedékkérelmüket.

Az új törvény megköveteli „az emberek fogva tartásához és végső soron ellenőrzéséhez szükséges kontrollt” – mondta Suella Braverman belügyminiszter a Sky Newsnak és a BBC Breakfastnek ma reggel. “Ha el akarjuk távolítani őket az Egyesült Királyságból, bizonyos szintű kontrollt kell gyakorolnunk.”

Ez az „ellenőrzési szint” magában foglalhatja az illegálisan érkező migránsok elektronikus módon történő megjelölését – mondta egy, a The Times által a hétvégén idézett belügyminisztériumi forrás. Állítólag az is elhangzott, hogy: “Nincs okuk arra [a migránsoknak], hogy ne szökjenek meg, ezért azt a feladatot kaptuk, hogy derítsünk fel minden olyan lehetőséget, amivel ösztönözhetjük őket arra, hogy ne tűnjenek el.”

A nyomkövetők ötletét a Belügyminisztérium mindig is fontolgatta, és ez az előnyben részesített lehetőség a pénzügyi támogatás megvonásával szemben, ami jogilag nehéz lenne, mivel a migránsok úgy rendkívül nehéz helyzetbe kerülnének. Amikor Bravermant arra kérték, hogy erősítse meg, hogy a kormány vizsgálja-e ezt az opciót, azt mondta, egy sor „lehetőséget” használni fognak, ha szükséges.

„Néhány ezer férőhelyünk még van az illegális bevándorlók számára. Intenzíven fogunk dolgozni ennek növelésén, de nyilvánvaló, hogy számos más lehetőséget – minden lehetőséget – megvizsgálunk annak biztosítására, hogy a lehető legnagyobb kontrollt gyakoroljuk a migránsok felett.”

Az Egyesült Királyságban jelenleg több, mint 175 000 menedékkérő van, akik döntésre várnak a kérelmükről, bár ezek közül sok embert nem helyeznének el fogvatartási intézményekben. Az adófizetők 3,97 milliárd fontot fizetnek ki a belügyminisztérium által fogvatartottak elhelyezésére és támogatására, ebből napi 6 millió fontot 51 000 ember szállodákban való elhelyezésére.

A menekültpárti szervezetek azzal érvelnek, hogy az egyetlen módja annak, hogy hatékonyan kezeljék a menedékkérelmek várólistáját, ha „humánusabb és rendezettebb megközelítést alkalmaznak, egy ambiciózus, működőképes, személyközpontú megoldást”.

A kormány ruandai kitoloncolási programját nemrég jogellenesnek minősítették, miután a Fellebbviteli Bíróság bírái hatályon kívül helyezték a Legfelsőbb Bíróság döntését, amely szerint a kelet-afrikai nemzet „biztonságos harmadik országnak” tekinthető.

Rishi Sunak nyilatkozatot adott ki az ítéletet követően, amelyben megerősítette, hogy fellebbezést fognak benyújtani a Legfelsőbb Bírósághoz. Suella Braverman belügyminiszter pedig azt állította, hogy a jelenlegi rendszer „a brit nép ellen” van beállítva ebben a kérdésben.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után