Hiába használjuk naponta a Google-t, legtöbben csak annyit tudunk róla, hogyan kell vele keresni, pedig sok trükköt használhatnánk. Itt van néhány titkos recept az alapoktól a frissen napvilágot látottakig.

3ec83b_d0945354c076463aa5725e653f63355d

1. Használj idézőjeleket, ha konkrét kifejezést keresel! Ez jól ismert trükk. Csak azok a cikkek fognak megjelenni, ahol az idézőjelben levő szavak megfelelő sorrendben vannak. Különösen hasznos, ha egy pontos idézetet keresel.

2. Használj csillagot idézőjelek között az ismeretlen szó helyettesítésére! Ez akkor különösen hasznos, ha nem ismered pontosan az idézetet.

3. Átváltás (mértékegység, pénznem, stb.): Bármit át tud váltani neked a Google pik-pakk, csak használd ezt az egyszerű formulát, ahelyett hogy elkezdesz keresgélni ’mennyiség mértékegység1 in mértékegység2’ Pl: 1 GBP in HUF

Google-conversions_2689100a

4. Használj mínuszjelet, a nem kívánt szavakat tartalmazó cikkek kiszűrésére! Ha a keresés túl sok találatot eredményez, ezzel a módszerrel megszabadulhatsz a feleslegesek egy részétől.

5. Keress kulcsszavakat egy website-on! Ezt akkor használhatod, ha egy konkrét site-on meg akarod találni egy kifejezés összes előfordulását. például keresd meg mindazokat a helyeket a hunglián, ahol előfordul az, hogy „új”. Gépeld be a Google-nek azt, hogy: új site:hungliaonline.com!

6. Időzónák: A világ bármely pontján megnézheted mennyi épp az idő, csak azt az egyszerű logikát kell követned ’time in helyszín’ Pl: time in Budapest

Google-time_2689103a

7. Keress az archívumokban akár 1880-ig visszamenőleg! A Google News-nak van olyan opciója, amellyel 100 évre visszamenőleg is lehet keresni a világ összes napilapjában.

8. Hasonlíts össze ételeket a „vs.” használatával! Ha nem tudsz dönteni, két étel között gépeld be például, hogy: rice vs. quinoa, és meglátod a bennük levő tápanyagokat.

9. Fordítás (szavak vagy rövidebb szövegrészek): Ha csak egy szót vagy szókapcsolatot szeretnénk lefordítani, nem kell elindítani a google translatet, csak gépeljük be a következőt ’translate szöveg to nyelv’ Pl: translate cat to hungarian

10. Szűrő feltételek receptekhez! Ha a kedvenc ételedet keresed, a kereső eszközökkel szűrhetsz receptekre összetevők, főzési idő, és kalória alapján is. Különösen hasznos, ha speciális diétán vagy.

11. Repülőjáratok élő követése: Ha begépelitek a repülő járatának pontos számát, a találati listában a legelső helyen a járatról szóló valós idejű információ fog megjelenni.

Google-flight-chec_2689112a

12. Használd a „DEFINE:” kifejezést szavak jelentésének meghatározásához – a szlenget is ideértve! Próbáld ki pl. azt, hogy „DEFINE:mortgage.”

13. Mozifilm kereső a lakóhelyeden: Ez is egy elég ötletes funkció, ami megmutatja, milyen filmeket adnak a környékeden éppen. Csak írd be, hogy ’films irányítószámod’ Pl: films N16 4SK

14. Dönts meg a képernyőd és gépeld be, hogy „tilt.”! A Google fejlesztői ezt viccnek szánták. Próbáld ki magad idézőjelek nélkül!

15. Időjárás lekérdezése: Ha szeretnéd tudni egy adott helyről, hogy ott milyen idő van épp, csak írd be, hogy ’városnév forecast’ Pl: Budapest forecast

Google-weather_2688976a

16. Keresd az Atari kitörést a Google képeken! A legendás brick breaker játék visszatért.

17. Keress képeket képek felhasználásával! Ments le egy képet és a kamera gombbal keress hozzá hasonlókat!

18. Statisztikai adatok lekérdezése: Ha egy adott település vagy ország lakosságát vagy munkanélküliségi rátáját szeretnéd megtudni, ez is megoldható ezzel a formulával ’polulation helyszín’ vagy ’unemployment helyszín’ Pl: population London vagy unemployment London

google-unemploymen_2689150a

19. Kattints a mikrofonra a kereső sávban és mond, hogy „flip a coin” vagy azt, hogy „heads or tails”! Ez egy múlt havi fejlesztés. Feldob helyetted egy érmét, ha véletlenül nem lenne nálad.

20. Feladott csomag helyzetének lekérdezése: Ha Fed Ex, UPS vagy USPS által szállított csomagunk van úton valamerre, és megvan a csomag ellenőrző kódja, csak be kell írni a keresőbe és a google máris kiírja, hogy hol tart a szállítmány.

20+1. Kattints a mikrofonra és mond, hogy “give me a love quote” vagy “I love you.”! Ez is egy friss fejlesztés azoknak, akiknek kell egy kis románc.

Facebook csoportunk  már 5,000 fős. Gyere te is!

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]