Friss infók a július 19-ei enyhítések kapcsán Angliában 1

Egy nemrégiben napvilágot látott jelentés szerint az összes fennmaradó koronavírus-korlátozást, beleértve a társadalmi távolságtartást, a maszkviselést és az otthoni munkavégzésre vonatkozó iránymutatását is, fel lehet oldani július 19-én.

Friss infók a július 19-ei enyhítések kapcsán Angliában 3

Ami az intézkedések előrehozott feloldását illeti, a brit kormány várhatóan a jövő héten megerősíti, hogy július 5-e még korai dátum lenne a korlátozások feloldására. Eközben gőzerővel folyik az oltási program, hogy július 19-re minél többen kapják meg a második adag oltásukat is. Boris Johnson, brit miniszterelnök a Times szerint egyre derűlátóbb viszont abban a tekintetben, hogy az összes fennmaradó korlátozás megszüntethető július 19-én.

Egy magát megnevezni nem kívánó forrás azt mondta az újságnak, hogy a miniszterek július 19-én szeretnék elérni, hogy a hétköznapi élet végre újra „a lehető legközelebb legyen a normálishoz”. A tömegközlekedésen és az üzletekben eddig kötelező maszkviselésre vonatkozó szabályt egy útmutatás váltja majd fel a hírek szerint, amely csak javasolni fogja az embereknek, hogy tegyék fel a maszkot, ha szükségesnek érzik.

A magánszemélyek és a munkaadók pedig maguk dönthetnek majd arról, hogy a munkájukat, amennyiben az elvégezhető otthonról is, honnan végezzék.

Matt Hancock egészségügyi miniszter elmondta, hogy a kormány “jó úton halad” a korlátozások július 19-i enyhítése felé, de elismerte ugyanakkor, hogy a külföldi utazások megkönnyítése és szabadabbá tétele jóval “nehezebb ügy”.

Ami a külföldi utazásokat illeti…

Egy másik jelentés szerint azok, akik már mind a két oltásukat megkapták akár már július 19-től, a többi korlátozás feloldásával együtt, élvezhetik a karanténmentes nyaralás előnyeit… A szenior miniszterek által fontolgatott új tervek szerint így hamarosan a borostyánsárga listás országokba is megindulhatnának a beoltottak – többek közt Spanyolországba, Franciaországba, Olaszországba, Görögországba vagy az Egyesült Államokba – a Daily Mail értesülése szerint.

Ugyanakkor mindeközben, ami a járvány indiai változatának terjedését illeti, a kórházi ápolásra szorulók száma emelkedik, és nagyjából két hónapja nem volt olyan magasan mint most. A kormány legfrissebb adatai szerint június 20-án összesen 1378 beteg feküdt kórházban a koronavírus miatt. Ez 21 százalékkal több, mint az előző héten, és április 29. óta a legmagasabb érték. Azt azért tegyük viszont hozzá, hogy még így is messze elmarad a második hullám csúcsától, amikor is január 18-án több, mint 39 ezer beteg feküdt az ország kórházaiban összesen a járvány miatt.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után