Friss hírek az oltással, külföldi utazással és a karanténnal kapcsolatban Nagy-Britanniában 1

Boris Johnson az egyik legutóbbi nyilatkozatában arra figyelmeztetett, hogy „kemény tél” vár a szigetország lakóira, miközben az Egyesült Királyságban a napi új Covid fertőzöttek száma újabb 37 százalékkal nőtt a múlt héthez képest.

Friss hírek az oltással, külföldi utazással és a karanténnal kapcsolatban Nagy-Britanniában 3

Több mint 10 000 új fertőzöttről számoltak be hétfőn, valamint öt halálesetről. Kwasi Kwarteng kabinetminiszter elmondása szerint nem valószínű, hogy a fennmaradó Covid-korlátozásokat július 19-e előtt fel lehetne oldani. Hozzátette azt is, hogy a kormány inkább fog óvatosságból a kelleténél lassabban haladni az intézkedések enyhítésével a komolyabb bajok megelőzése végett.

Eközben egyre többen szólítják fel a kormányt, hogy töröljék a karanténkötelezettséget azok számára, akik a sárga listás országokban nyaralnak. Az NHS Test and Trace friss adatai azt mutatták, hogy az úgynevezett borostyánlistás országokból visszatérők közül 200 emberből átlagosan csak egynek volt pozitív a Covid-19-tesztje.

Matt Hancock egészségügyi miniszter a téma kapcsán azt mondta, hogy abban reménykedik és a kormány már dolgozik is azon, hogy a karantén szabályokat hamarosan eltörölhessék, és napi tesztekkel lehessen majd helyettesíteni a 10 napos elszigetelődést, ha az illető már mind a két oltását megkapta. Hancock azt is hozzátette, hogy a külföldi utazások „felszabadítása” a Covid-19 korlátozások alól továbbra is „nehezebb”feladatnak bizonyul, mint az otthoni intézkedések feloldása.

Emellett olyan, nem túl vidám előrejelzés is elhangzott egyes szakértők szájából, hogy a vírus ellen éves szinten be kell majd oltani mindenkit, még akár tíz éven át. Chris Hopson, az NHS Providers vezetője a Times Radio-nak azt nyilatkozta, hogy a plusz oltásokra “valószínűleg” szükség lesz még “éves szinten, nem tudom, de akár öt, hat, hét, nyolc, kilenc, vagy 10 évig is”.

Matt Hancock elmondta, hogy a kormány a következő hetekben kidolgozza az oltási programot illetően a következő évekre előrevetített tervét. Hopson arra buzdította a minisztereket, hogy ezt tegyék meg amilyen gyorsan csak lehet, hogy az NHS tudjon vele tervezni.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után