Több tízezer EUs polgár veszítheti el az eddig kapott támogatásait Nagy-Britanniában a következő héttől 1

Körülbelül 70 000, az Egyesült Királyságban élő európai származású állampolgár szembesülhet azzal a következő héttől, hogy a juttatások amiket eddig kapott, megszűnnek.

Több tízezer EUs polgár veszítheti el az eddig kapott támogatásait Nagy-Britanniában a következő héttől 3

Egy nemrég kiszivárgott Whitehall-i dokumentumban lévő becslések szerint körülbelül minden hatodik a szigetországban élő európai állampolgár, aki valamilyen támogatást kap, június elejéig még nem igényelte a „letelepedett státuszt” – írja a Times.

Az Egyesült Királyságban támogatásokat igénylő 820 000 EUs polgár közül a kiszivárogtatott dokumentum szerint körülbelül 130 000-en nem igényeltek még letelepedett státuszt, köztük 90 000-en vannak, akik kapják a Universal Credit-et. Egy kormányzati forrás a Times-nak elmondta, hogy miután az elmúlt hetekben rengeteg emailt és levelet küldtek ki azoknak, akik még nem igényelték meg a letelepedett státuszukat, a be nem nyújtott kérelmek száma mintegy 70 ezerre csökkent.

Ez tehát azt jelenti, hogy EUs állampolgárok tízezrei találhatják magukat abban a helyzetben, hogy június 30 után az eddig kapott támogatásaik hirtelen megszűnnek. A kiszivárgott statisztikai adatok sokkal magasabbak, mint amire számítani lehetett.

Egy ilyen szituáció, amennyiben ez így is marad, finoman szólva sem fog jó fényt vetni a britekre a kontinens többi részén, és ez akár még jobban el is mérgesítheti a helyzetet az EU és Nagy-Britannia közt.

Az egyik miniszter ezt mondta a téma kapcsán: “A Belügyminisztériumnak ezt gyorsan meg kell fékeznie, különben nagyon gyorsan katasztrofálissá válhat a helyzet.”

letelepedett státusszal kapcsolatos hírek, infók

Az uniós polgárok akkor kérvényezhetik letelepedett státuszt, ha öt vagy több éve folyamatosan Nagy-Britanniában élnek. Ha a Brexit előtt érkeztek, de öt évet még nem éltek le az Egyesült Királyságban, akkor kérhetik az ún. Pre-settled státuszt, amelyet később letelepedett státusszá módosíthatnak.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után