Friss hírek a lockdown feloldásával és az „oltási útlevelekkel” kapcsolatban 1

Az egyik koronavírussal kapcsolatos szakértő szerint a Nagy-Britanniában élőknek ki kéne verni a fejükből a június 21-ét, mint a korlátozások feloldásának végső dátumát. Az oltási útlevelek belföldi használata pedig lehet, hogy mégsem fog megvalósulni, egy nemrég kiszivárgott jelentés szerint.

Friss hírek a lockdown feloldásával és az „oltási útlevelekkel” kapcsolatban 3

A tudósok arra figyelmeztették nemrég a brit kormányt, hogy a június 21-e túl korai lehet ahhoz, hogy biztonságosan feloldják Nagy-Britannia területén a még érvényben levő korlátozásokat. Adam Finn professzor, az Egyesített Oltási Bizottság (JCVI) tagja az ITV Good Morning Britain című műsorában elmondta, hogy elég “szomorú”, hogy az embereknek egy konkrét dátum van a szemük előtt lobogtatva, amikor pont, hogy “óvatosnak kell lennünk” és “meg kéne várni, mi történik és hogyan alakulnak a dolgok”, mielőtt végleges döntést hoznánk.

Egy másik fontos hír, hogy egy jelentés szerint az a terv, hogy az idén nyáron megrendezésre kerülő nagyobb rendezvényeken kötelezővé teszik a vakcina útlevelek használatát, halott ötlet, és nem megvalósítható. A folyamatban lévő Covid-19 tanúsítványok felülvizsgálatán dolgozó tisztviselők nem hiszik, hogy a törvény megváltozik az Egyesült Királyságban a használatukat illetően, egy magát megnevezni nem kívánó kormányzati forrás pedig azt is kijelentette, hogy a terv „már eleve egy halva született ötlet volt” – írja a The Telegraph.

A miniszterek már vizsgálják az adatokat annak eldöntése érdekében, hogy életbe léptessék-e a kormány ütemtervének utolsó szakaszát június 21-én, amely lehetővé tenné az emberek számára, hogy újra nagy számban jelenhessenek meg olyan eseményeken, mint a focimeccsek és a koncertek.

Korábban ugyebár már felmerült, hogy a nagy eseményekre való belépést attól tennék függővé, hogy van-e Covid oltásunk, vagy friss negatív tesztünk vagy egy azt igazoló dokumentumunk, hogy elegendő antitest van a szervezetünkben. Bár az oltási tanúsítványt elfogadták a nemzetközi utazás lehetséges követelményeként, a „Covid-19 útlevelek” belföldi használata jelentős jogi és etikai kérdéseket vet fel, és emellett rengeteg embert felháborít.

Áprilisban az Esélyegyenlőségi és Emberi Jogi Bizottság állítólag azt mondta a brit kormánynak, hogy a Covid tanúsítványok vagy oltóanyag útlevelek diszkriminatívak lehetnek, mivel egy „kétszintű társadalom” létrehozását kockáztatják az Egyesült Királyságban. Emellett több mint 70 képviselő, köztük Sir Ed Davey, a Lib Dem-ek vezetője és Jeremy Corbyn a munkáspárt volt vezetője is kampányt indítottak a Covid útlevelek belföldi használata és kötelezővé tétele ellen. A képviselők arra figyelmeztettek, hogy ezeket a tanúsítványokat nem szabad arra használni, hogy általuk „megtagadják az egyének hozzáférését bizonyos általános szolgáltatásokhoz vagy épp munkahelyi pozíciókhoz”.

Az újság arról is beszámolt, hogy a tervek iránti érdeklődés csökkenésének egyik oka az, hogy így szinte lehetetlen méltányosan bánni azokkal az emberekkel, akik orvosi mentességet élveznek a Covid-oltás alól, például allergiás reakciók miatt. A The Telegraph jelentésére válaszolva a kormány szóvivője elmondta: „A Covid tanúsítványok felülvizsgálata még folyamatban van, és egyelőre nem született végleges döntés vele kapcsolatban.”       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után