Friss: A brit különleges erők veteránjai állítólag önként beszállnak a harcokba az ukránok oldalán!!! 1
Bár a szövetségesek kijelentették, hogy konkrétan katonákat senki nem küld Ukrajna megsegítésére az oroszok inváziója ellen, most mégis egy akciófilmbe illő sztori kapott szárnyra. A Mirror nevű brit lap értesülése szerint ugyanis a brit SAS különleges alakulat (Special Air Service) veteránjai lehet hogy mostanra már el is indultak Ukrajna felé, hogy megsegítsék az orosz hadsereg által megtámadott országot.
Friss: A brit különleges erők veteránjai állítólag önként beszállnak a harcokba az ukránok oldalán!!! 3
Természetesen ez még nem jelenti, hogy a brit hadsereg beavatkozott volna az orosz-ukrán háborúba, viszont mindenképpen figyelemre méltó fejlemény. Az SAS-ről annyit érdemes tudni, hogy ők a brit haderő legfontosabb és legnagyobb harcértékű speciális alakulata. Még a második világháború idején hozták létre, és elismerten a világ egyik legkiválóbb és legjobban kiképzett katonai egysége.

Úgy tudni, hogy a fent említett különleges erőknél korábban szolgált 40 és 60 év közötti személyek létrehoztak egy saját, külön csapatot, amely (ugyan hivatalosan nyilván nem lett megerősítve, de) állítólag Ukrajnába tart a hazáját az orosz támadókkal szemben védelmező ukrán hadsereg megsegítésére. Mivel pedig önkéntesekről van szó, ez így ebben a formában nem minősül a brit hadseregnek az orosz-ukrán háborúba való beavatkozásának.

Az önkéntes “szupercsapat” tagjai között állítólag vannak mesterlövészek, továbbá a légvédelmi és tankelhárító fegyverek kezelésében járatos specialisták egyaránt, akik többek közt tudják használni a Stinger és Javelin rakétákat is. A brit napilap szerint az akciót nem a brit kormány, hanem titokban egy másik európai ország pénzeli egy katonai magáncégen keresztül. Nem megerősített hír, de úgy tudni mostanra több mint egy tucat SAS-veterán lépte már át az ukrán határt, és további kiszolgált specialisták vannak úton Kijev felé. Az elitalakulat veteránjai közül állítólag sokan megjárták az iraki és afganisztáni háborúkat is.

Az egyik volt SAS katona azt nyilatkozta, hogy sokan vannak a különleges erőknél, akik mennének az ukránoknak segíteni, és állítólag a francia idegenlégió szintén engedélyt adott az ukrán származású katonáinak, hogy csatlakozzanak az ukránokhoz a nemzetük megvédésében.

A Mirror értesülése szerint továbbá valamelyik balti országban készenlétben áll egy hivatalos, aktív, brit szolgálatban álló SAS-egység is, amelynek az lenne a feladata, hogy adott esetben Kijevbe repüljön helikopterrel, és közös amerikai–brit hadművelet keretében kimentse a fővárosból az ukrán elnököt.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után