„Putyin el fog bukni” – Boris Johnson legfrissebb nyilatkozata és az ukrán-orosz háború legfrissebb fejleményei 1

Boris Johnson brit miniszterelnök nemrégiben kijelentette, hogy „ahogy ez a szörnyű [ukrajnai] konfliktus kezd egyre jobban kibontakozni, Putyin meg fog bukni”. A lengyel fővárosban, Varsóban tartott sajtótájékoztatón Johnson azt is kijelentette, hogy „továbbra is támogatni fogjuk ukrán barátainkat, és ezt mindaddig folytatjuk, amíg csak szükséges”.

„Putyin el fog bukni” – Boris Johnson legfrissebb nyilatkozata és az ukrán-orosz háború legfrissebb fejleményei 3

Boris Johnson beszédében azzal vádolta meg Vlagyimir Putyint, hogy barbár taktikákat alkalmaz Ukrajnában civilek ellen. A brit miniszterelnök lengyelországi látogatása során azt mondta, hogy az orosz elnök „végzetesen alábecsülte” az ukrán nép harci morálját és a Nyugat elszántságát. Azt is elmondta, hogy az Egyesült Királyság 220 millió fontot különített el humanitárius segélyekre.

Eközben, miután Liz Truss külügyminiszter azt mondta, hogy “semmi és senki nem élvez védettséget” a lehetséges további szankciók kapcsán, a BBC tegnap este arról számolt be, hogy az Egyesült Királyság fontolgatja Oroszország kizárásának kérvényezését az ENSZ Biztonsági Tanácsából. Johnson emellett többször is kijelentette, hogy „egyre jobban bízik abban, hogy az orosz invázió nem jár sikerrel”, és Putyin szégyenszemre kudarcot fog vallani Ukrajnában.

„Putyin el fog bukni” – Boris Johnson legfrissebb nyilatkozata és az ukrán-orosz háború legfrissebb fejleményei 4

A lengyel kollégájával, Mateusz Morawieckivel a lengyel fővárosban, Varsóban tartott sajtótájékoztatón hozzátette, Putyin kész akár „toronyházakat bombázni, lakótömböket rakétával célba venni, vagy gyerekeket ölni, ahogyan azt egyre többen láthatjuk”.

Eközben az orosz csapatok „jelentős veszteségeket” szenvedtek el miközben Ukrajna második legnagyobb városát, Harkovot próbálják elfoglalni – mondta Ben Wallace brit védelmi miniszter. Ukrajna azt állítja, hogy Vlagyimir Putyin múlt héten indított inváziója óta közel 6000 orosz katonát öltek meg. Az orosz erők a főváros Kijev és a második legnagyobb város, Harkov ellen indított támadásaik során szenvedték el eddig a legnagyobb veszteségeiket. Az ukrán vezérkar azt állítja, hogy 29 orosz repülőgépet és 198 tankot rongáltak vagy semmisített meg, és nagyjából eddig 5710 orosz katona vesztette életét a harcok folyamán.

„Putyin el fog bukni” – Boris Johnson legfrissebb nyilatkozata és az ukrán-orosz háború legfrissebb fejleményei 5

Az orosz-ukrán harcok legfrissebb fejleményei:

  • Részben megölték, részben elfogták annak a csecsen elit különítménynek a tagjait, amelyet azzal a szándékkal küldték Ukrajnába, hogy likvidálják Volodimir Zelenszkijt
  • Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője nem olyan rég közölte, hogy Oroszország készen áll arra, hogy ismét tárgyalóasztalhoz üljön az ukránokkal szerda este
  • Négy ember, köztük egy gyerek is meghalt, miután az orosz erők légicsapást mértek Zsitomirra, Ukrajnában

„Putyin el fog bukni” – Boris Johnson legfrissebb nyilatkozata és az ukrán-orosz háború legfrissebb fejleményei 6

  • Az orosz fegyveres erők elfoglalták a dél-ukrajnai Herszon városát – jelentette a RIA orosz hírügynökség nemrégiben. Herszon egy kikötőváros a Fekete-tenger partján, közel a Krím-félszigethez.
  • A ma közzétett legfrissebb adatok szerint Harkovban legalább 25-re nőtt a halálos áldozatok száma, és legalább 121-en megsérültek. Ukrajna második legnagyobb városában az orosz erők éjszakai bombázásai során 21 ember meghalt és 112-en megsebesültek.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után