Fontos változások, amik érintik a pénzügyeinket Angliában, és a következő hetekben fognak bekövetkezni 1

A magas inflációtól a kamatláb-változásokig az Egyesült Királyság gazdasági helyzete már egy ideje meglehetősen ingadozó. A megélhetési költségek válsága számos háztartás számára nagyon nehéz helyzetet teremtett, és sokan küzdenek a magas energiaszámlákkal, valamint az élelmiszerek és egyéb alapvető dolgok megemelkedett költségeivel.

Fontos változások, amik érintik a pénzügyeinket Angliában, és a következő hetekben fognak bekövetkezni 3

Emiatt elengedhetetlen, hogy naprakész legyen az ember a pénzügyi változásokkal kapcsolatban. Idén eddig már kamatemelések mellett több olyan dolog is történt, ami érinti a pénzügyeinket. Az elkövetkező hónapokban még több fog történni, és éppen emiatt elengedhetetlen, hogy naprakészek legyünk.

A Nationwide 100 fontot ad a jogosult ügyfeleknek

Az arra jogosult ügyfelek idén júniusban 100 GBP-t kapnak bankszámlájukra, amelyet június 13-a, kedd és június 30-a, péntek között fizetnek ki egy speciális program keretében. A Nationwide kis bónusza a „Fairer Share” programjának részeként érkezik, amely köszönetként szolgál bizonyos ügyfeleknek, a vállalat által felhalmozott nyereség okán.

Hatályba lépnek a Tesco Clubcard módosításai

Két változás érkezik a Tesco Clubcard hűségprogramba, amelyekről tudni kell, mindkettő június 14-én, szerdán lép életbe. A partnereknél elhasznált Clubcard-utalványok értéke változik, ami azt jelenti, hogy az ügyfelek kevesebbet spórolhatnak velük. Mostantól az is megváltozik, hogy hogyan szerezhetünk Clubcard-pontokat üzemanyagvásárlás után. Ahelyett, hogy minden üzemanyagra költött 2 font után egy pontot kapnánk, minden két liter üzemanyag után kapunk egy pontot.

150 GBP rokkantsági megélhetési költség támogatás

Azok, akik jogosultak a 150 GBP rokkantsági megélhetési költség támogatásra, június 20-tól, keddtől július 4-ig, keddig kapják majd meg ezt az összeget. Ahhoz, hogy valaki jogosult legyen erre a 150 GBP kifizetésre, rendelkeznie kell a következő támogatások egyikével: Attendance Allowance, Constant Attendance Allowance, Disability Living Allowance for adults or children, Personal Independence Payment, the Scottish Adult or Child Disability Payment, Armed Forces Independence Payment, vagy pedig War Pension Mobility Supplement.

Inflációs frissítés az ONS-től

Június 21-én, szerdán az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) közzéteszi az Egyesült Királyság inflációs rátájáról szóló legújabb jelentést. Az ONS még májusban felfedte, hogy a fogyasztói árindex (CPI) 2023 áprilisában egy számjegyűre csökkent, és 8,1%-ra esett vissza a márciusi 10,1%-ról. Ez azonban még mindig magasabb volt, mint az elemzők előrejelzése.

Nő az Universal Credit a gyermekgondozási költségekre

Június 28-tól az Universal Creditet igénybe vevő családok többet igényelhetnek vissza havi gyermekgondozási költségeikből. A szülők által visszaigényelhető összeg egy gyermek után 951 fontra, két vagy több gyermek után 1630 fontra emelkedik.

Energia árplafon

Ez év márciusában az energiaárgarancia (EPG) további három hónappal meghosszabbításra került, 2023 júniusának végéig. Míg az Ofgem Energy Price Cap szintje 3280 GBP, az EPG azt jelentette, hogy egy átlagos fogyasztású háztartás éves energiaszámlája körülbelül 2500 GBP-re csökkent évente. Júliustól az EPG (energia árgarancia) évi 3000 fontra emelkedik. Az OEPC (árplafon) azonban ezen szám alá eshet, és az ügyfelek azt fizetik, amelyik alacsonyabb a kettő közül.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után