vezetés angliában

A vezetéssel, és az autónk karbantartásával kapcsolatos szabályok több ponton is változnak 2020-ban. A mostani évben új törvények lépnek hatályba az autóadóról, a káros anyag kibocsátásról de még az elhaladó kerékpárosokról is.

Káros anyag kibocsátás

Áprilisban Londonban létrehoztak egy új, rendkívül alacsony kibocsátású zónát, amely London központjában érvényes. Hamarosan 2021-ben kiterjesztik London egész belvárosára, ám 2020-ban ezt a rendszert több más városban is bevezethetik. Birmingham és Leeds is azon városok közt van, ahol idén tervezik az új zónát létrehozni. Ezentúl ha a jármű nem felel meg a kibocsátási előírásoknak ebben a zónában, akkor a vezetőnek díjat kell fizetnie az adott területen történő vezetésért.

Az autónkra fizetendő adó

A legtöbben, akik vezetnek bizonyára már észrevették, hogy durván £5-ot emelkedett a fizetendő összeg. A magasabb káros anyag kibocsátású autók tulajdonosai £15-tal is rosszabbul járhatnak, míg új autó vásárlása esetén az első éves díj akár £65-tal is emelkedhet.

Okos autópályák

Az okos autópályákon már jogellenes olyan sávban vezetni, amely fölött a kijelzőn piros x jel látható. Ilyen szabálysértésért akár £100-ra is büntethetnek bennünket valamint három büntetőpontot is kapunk a jogsinkra. Jobb, ha mindenki tudja azonban, hogy folyamatban van az a törvénymódosítás, amely szigorítja ezt a szabályt így várhatóan hamarosan súlyosabb következménye lesz ha nem foglalkozunk vele, hogy melyik sávban mehetünk és melyikben nem.

Vezetési engedély

Mivel a Brexit körül még nincs minden tisztázva, nem tudni pontosan kinek hol milyen engedélyre lesz szüksége az EU-ban vagy Nagy-Britanniában, hogy zavartalanul vezetgethessen tovább. Ha megállapodás nélkül ér véget 2020 az EU és a britek közt, akkor Ha látogatóként tervezünk az EU-ban vezetni, akkor £5,50-ért vennünk kell majd egy nemzetközi ideiglenes engedélyt. Ezt bármelyik postán meg lehet majd vásárolni. Saját autónk vezetése esetén az EU-ban és az EGT-ben a gépjármű zöld kártyáját is magunknál kell majd tartani.

Ami még érdekes lehet, de nem biztos…

A parkolással kapcsolatos szabályokon lehet, hogy enyhíteni fognak, főként kiemelendők itt a járdán való parkolásra vonatkozó jogszabályok. Emellett a friss jogsival rendelkezőkre vonatkozó jogszabályokat viszont szigorítani akarják. Szóba jöttek olyan dolgok, mint, hogy hány utast szállíthatnak, vagy az alkohol fogyasztásra vonatkozó szabály szigorítása, és a sebességkorlátozás. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy ezek hogyan alakulnak.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után