vezetés angliában

A vezetéssel, és az autónk karbantartásával kapcsolatos szabályok több ponton is változnak 2020-ban. A mostani évben új törvények lépnek hatályba az autóadóról, a káros anyag kibocsátásról de még az elhaladó kerékpárosokról is.

Káros anyag kibocsátás

Áprilisban Londonban létrehoztak egy új, rendkívül alacsony kibocsátású zónát, amely London központjában érvényes. Hamarosan 2021-ben kiterjesztik London egész belvárosára, ám 2020-ban ezt a rendszert több más városban is bevezethetik. Birmingham és Leeds is azon városok közt van, ahol idén tervezik az új zónát létrehozni. Ezentúl ha a jármű nem felel meg a kibocsátási előírásoknak ebben a zónában, akkor a vezetőnek díjat kell fizetnie az adott területen történő vezetésért.

Az autónkra fizetendő adó

A legtöbben, akik vezetnek bizonyára már észrevették, hogy durván £5-ot emelkedett a fizetendő összeg. A magasabb káros anyag kibocsátású autók tulajdonosai £15-tal is rosszabbul járhatnak, míg új autó vásárlása esetén az első éves díj akár £65-tal is emelkedhet.

Okos autópályák

Az okos autópályákon már jogellenes olyan sávban vezetni, amely fölött a kijelzőn piros x jel látható. Ilyen szabálysértésért akár £100-ra is büntethetnek bennünket valamint három büntetőpontot is kapunk a jogsinkra. Jobb, ha mindenki tudja azonban, hogy folyamatban van az a törvénymódosítás, amely szigorítja ezt a szabályt így várhatóan hamarosan súlyosabb következménye lesz ha nem foglalkozunk vele, hogy melyik sávban mehetünk és melyikben nem.

Vezetési engedély

Mivel a Brexit körül még nincs minden tisztázva, nem tudni pontosan kinek hol milyen engedélyre lesz szüksége az EU-ban vagy Nagy-Britanniában, hogy zavartalanul vezetgethessen tovább. Ha megállapodás nélkül ér véget 2020 az EU és a britek közt, akkor Ha látogatóként tervezünk az EU-ban vezetni, akkor £5,50-ért vennünk kell majd egy nemzetközi ideiglenes engedélyt. Ezt bármelyik postán meg lehet majd vásárolni. Saját autónk vezetése esetén az EU-ban és az EGT-ben a gépjármű zöld kártyáját is magunknál kell majd tartani.

Ami még érdekes lehet, de nem biztos…

A parkolással kapcsolatos szabályokon lehet, hogy enyhíteni fognak, főként kiemelendők itt a járdán való parkolásra vonatkozó jogszabályok. Emellett a friss jogsival rendelkezőkre vonatkozó jogszabályokat viszont szigorítani akarják. Szóba jöttek olyan dolgok, mint, hogy hány utast szállíthatnak, vagy az alkohol fogyasztásra vonatkozó szabály szigorítása, és a sebességkorlátozás. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy ezek hogyan alakulnak.       Forrás

FACEBOOK CSOPORTUNK

You May Also Like

Négy ember is eszméletét vesztette a Ryanair Budapestről Nagy-Britanniába tartó járatán

Az egyik a járaton utazó utas azt nyilatkozta, hogy a repülőút maga…

7 éve nem tombolt ilyen vihar Nagy-Britanniában: a Ciara vihar képekben

Az idei év harmadik komoly vihara, a Ciara nevet kapta a meteorológiai…

Acélrácsot kellett felszerelni az egyik angliai gyorsétteremben a pultra, annyira eldurvult a helyzet

A KFC gyorsétteremlánc egyik éttermében a csirkés finomságokat mostantól már egy fémkerítés…

10 fontos dolog, amit az angliai magyarok megtanulnak külföldön és az otthoniaknak sem ártana

Amióta Magyarország az EU részévé vált, nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy…