Az idei év harmadik komoly vihara, a Ciara nevet kapta a meteorológiai intézettől és a szakértők szerint 2013-ban volt utoljára ilyen erős szél és heves esőzés a szigetország területén.

A vihar a szombati nap esti óráiban érte el Nagy-Britannia nyugati partjait és az Atlanti óceán felől halad át keresztben az ország fölött.

Országszerte majdnem mindenhol heves esőzések vannak, nagyon erős, gyakran 100 – 120 km/h sebességű széllökések kíséretében.

Az ország számos pontján vannak komoly dugók és útlezárások a szélsőséges időjárási körülmények miatt.

Az észak-yorkshire-i rendőrség például arról számolt be, hogy a vihar miatt rengeteg hívás érkezik be hozzájuk, főleg elárasztott utak, és kidőlt fák miatt, de az orkán erejű szél egy fészert mindenestől kifújt az utcára, de a legextrémebb beérkező hívás a vihar ideje alatt eddig mégis egy tehén miatt érkezett, ami eltűnt a viharban (feltehetőleg kiszökött).

Már több tucat belföldi és nemzetközi repülő járatot is töröltek, míg Anglia, Skócia és Wales vasúttársaságai arra szólították fel az utasokat, hogy ha tehetik, ne utazzanak ebben az időben.

A legfrissebb információk szerint áramkimaradások vannak Anglia keleti és délkeleti területein több helyen is.

Hawes városában pedig így áll a helyzet:

Szél által kitépett fa Glouchester területén:

Ekkora hullámokat korbácsol a szél Newhavennél, East Sussex területén:

A vihar az előrejelzések szerint vasárnap késő estére fogja elhagyni a Királyság területét, azonban a következő hétre is igen változékony időjárást mondanak az “időjósok”.      Forrás