Balhé az angol-magyar meccsen: összeverekedtek a magyar szurkolók az angol rendőrökkel 1

Többek közt letartóztattak egy magyar szurkolót a Wembley Stadion egyik alkalmazottjának állítólagos verbális rasszista bántalmazása miatt, de a meccs alatt egy ennél komolyabb balhé is kialakult a londoni rendőrség ugyanis összecsapott a magyar szurkolókkal az angliai világbajnoki selejtező során.

Balhé az angol-magyar meccsen: összeverekedtek a magyar szurkolók az angol rendőrökkel 3

A rendőrök és biztonságiak a magyar szektorban viperák és gumibotok segítségével igyekeztek rendet tenni, elmondásuk szerint a nagyobb tömegbotrány elkerülése érdekében. Azonban alaposan meggyűlt a bajuk a szurkolókkal, mert a Lengyel szurkolók közül is beszálltak néhányan a balhéba. A Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított, és a meccs első pár percében kitört verekedésnek köszönhető csúnya jelenetek után jelentette az esetet a FIFA -nak.

Balhé az angol-magyar meccsen: összeverekedtek a magyar szurkolók az angol rendőrökkel 4

Az értesülések szerint a verekedés akkor tört ki, amikor az egyik magyar szurkoló rasszista megjegyzéseket tett az egyik biztonsági őrre, aminek következtében ők csapatostul vonultak be a magyar szurkolók közé.

Egy másik forrás szerint azonban azért léptek akcióba a rend őrei, mert a magyarok közül közül többen is átmásztak a székeiken. Egy harmadik forrás szerint pedig az is közrejátszott, hogy az angol válogatottat a Magyar szurkolók a mérkőzés előtt kifújolták. Bár tegyük hozzá, hogy a “szeretet” kölcsönös volt, mert a Magyar himnusz alatt pedig az angolok fütyültek.

„Röviddel a ma esti Wembley -i mérkőzés kezdete után az embereink behatoltak a lelátóra, hogy letartóztassanak egy nézőt faji alapon elkövetett súlyos közrendi szabálysértés miatt… Miközben az embereink végrehajtották a letartóztatást, kisebb verekedés tört ki. A rendet azonban gyorsan helyreállítottuk, és ezt követően nem volt több incidens” – olvasható a Met Police jelentésében.

A meccs végül 1-1-es döntetlen lett, aminek valószínűleg azért mi magyarok örülhetünk jobban. A magyar válogatott Sallai Roland révén szerezte meg a vezetést büntetőből, de később sajnos John Stones találatával Anglia kiegyenlített.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség egyébként szeptemberben már két mérkőzésre szóló zártkapus büntetéssel sújtotta a Magyar Labdarúgó Szövetséget az Anglia elleni, mérkőzésen történtek következtében. Akkor a Magyar szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt döntött a FIFA a büntetés mellett.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után