Fontos változás jön a minimálbér kapcsán Nagy-Britanniában, és az is kiderült, kb. mennyire fog emelkedni 1

Az éves minimálbért vagyis pontosabban szólva annak a módosítását mindig a Low Pay Commission bizottsága, a kormánynak ez ügyben tanácsot adó független állami szerv javasolja.

Fontos változás jön a minimálbér kapcsán Nagy-Britanniában, és az is kiderült, kb. mennyire fog emelkedni 3

Jelenleg a nemzeti minimálbér, vagy National Living Wage, amely minden 23 éves és annál idősebb munkavállalóra vonatkozik, 10,42 GBP óránként. A fiatalabbak és a gyakornokok esetében ettől eltérő óra díjak érvényesek. Egy nagyon fontos változás azonban az lesz, hogy jövőre, vagyis 2024 áprilisától a minimálbér már minden 21 év feletti munkavállalóra vonatkozik majd tehát kiterjesztik, ez pedig rengeteg fiatal munkavállalónak jelent majd egy jó kis fizetésemelést.

A jelenlegi minimálbér Nagy-Britanniában:

  • 23 év felettiek számára: 10,42 GBP óránként
  • 21-22 éves kor között: 10,18 GBP óránként
  • 18 és 20 év között: 7,49 GBP óránként
  • 18 éven aluliak számára: 5,28 GBP óránként
  • gyakornokok számára: 5,28 GBP óránként

A Low Pay Commission célja, hogy 2024-re a minimálbér elérje a medián órabér kétharmadát, ami a bérek általános növekedését figyelembe véve azt jelenti, hogy a minimálbér változásának legközelebbi, októberi bejelentésekor meglehetősen jelentős emelésre lehet számítani. Az új minimálbér pedig az új adóév elején, áprilisban lép majd érvénybe.

A bizottság jelenleg arra számít, hogy a minimálbér a jelenlegi értékéről 10,90 GBP és 11,43 GBP közötti összegre emelkedik majd, a legfrissebb értesülések szerint a jelenlegi becslés az, hogy durván 11,16 GBP lesz a minimálbér jövő áprilistól. Ez pedig egy igen jelentős 74p-s emelés lenne, ami durván 130 GBP-os fizetésemelést jelentene havonta emberek millióinak.

„Idén különösen nehéz a medián órabér előrejelzése. A fizetések növekedési üteme meglehetősen gyors az elmúlt két évben, és az előrejelzések szerint most csökkenni fog. Növeltük a becsléseink tartományát, hogy figyelembe vegyük a bér-előrejelzésekkel kapcsolatos megnövekedett bizonytalanságot is.” – mondta a Low Pay Commission szóvivője a minimálbér változása kapcsán.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után