Fontos könnyítés bevezetése kezdődik mindenkinek aki szokott repülővel utazni Nagy-Britanniában 1

A London City Airport a húsvéti iskolai szünet közeledtével megszüntette a 100 ml-es folyadékkorlátozási szabályt a kézipoggyászokra vonatkozóan. A kelet-londoni repülőtér lesz az első az Egyesült Királyságban, amely módosítja a 2006 óta érvényben lévő korlátozásokat.

Fontos könnyítés bevezetése kezdődik mindenkinek aki szokott repülővel utazni Nagy-Britanniában 3

Ez az új, csúcstechnológiás CT-készülékeknek köszönhető, amelyek hasonlóak a kórházakban használtakhoz, és amelyek a régi szkennereket most végre felváltják. Képesek nagy felbontású 3D-s szkennelést végrehajtani az utasok poggyászairól, ami azt jelenti, hogy a személyzet minden szögből könnyedén megvizsgálhatja azokat.

100 ml helyett így mostantól két liter lesz a folyadékkorlát a gépre felvihető kézipoggyászokban. Az utasoknak továbbá nem kell többé nejlonzacskóba helyezniük a krémeket és a kozmetikai cikkeket, amikor átmennek a biztonsági ellenőrzésen.

Az új szabályok kihatnak a csomagunkban elhelyezett laptopokra is, amelyeket ezek után nem kell majd kivenni a táskáinkból, hogy külön szkenneljék őket.

A repülőtér vezérigazgatója, Robert Sinclair megjegyezte, hogy a technológia segít majd felgyorsítani a hosszadalmas sorban állást a biztonsági ellenőrzésnél.

Azt mondta: „A jó hír mindenki számára, aki nyaralást vagy üzleti utat tervez, hogy mi leszünk az első olyan brit repülőtér, amely teljes körűen bevezeti ezt az újítást e hónap végétől. Az új sávok nemcsak a problémás esetek számát meg a pakolászással járó nyűgöt csökkentik, hanem a sorban állást is, amit tudom, hogy az utasok imádni fognak.”

Fontos könnyítés bevezetése kezdődik mindenkinek aki szokott repülővel utazni Nagy-Britanniában 4

Az új gépeket és a folyadékokra vonatkozó szabályokat a következő hónapokban az Egyesült Királyság összes jelentős repülőterén bevezetik.

A kormány 2022 decemberében az új technológia üzembe helyezésére 2024 júniusáig adott időt. Az új és továbbfejlesztett szkennerek tesztelése már 2018 óta folyik az Egyesült Királyság legforgalmasabb repülőterein.

Ez magában foglalja a 3-as terminált London Heathrow repülőterén, valamint Gatwickbet és Birminghamet is.

A 100 ml-es szabályt még 2006-ban vezették be az Egyesült Királyság repülőtereire vonatkozóan, miután Heathrow-n egy terrortámadást meghiúsítottak, ahol az elkövetők folyékony robbanóanyagot akartak használni.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után