Figyelem! Súlyos, 2 napos figyelmeztetést adtak ki Anglia egy jelentős részére 1

A meteorológiai hivatal „súlyos” kétnapos borostyánsárga figyelmeztetést adott ki havazás miatt, mivel a már így is eléggé télies időjárás a hírek szerint tovább romlik a szigetországban.

Figyelem! Súlyos, 2 napos figyelmeztetést adtak ki Anglia egy jelentős részére 3

A figyelmeztetés Nottinghamtől Newcastle-upon-Tyne déli részéig terjed, és pénteken 15:00 és éjfél között marad érvényben. A meteorológusok arra is figyelmeztettek, hogy újabb késések várhatók az az utakon és a vasúthálózaton is, ami pedig a repülőjáratokat illeti, szintén lehet késésekkel és járattörlésekkel számolni.

Ez azután történt, hogy a heves éjszakai havazás jelentős fennakadásokat okozott ma az Egyesült Királyságban. Több repülőtérről induló járatokat is késések sújtottak, többek között a bristoli repülőtér járatait is, amely ideiglenesen be is zárt „hóeltakarítási munkálatok miatt”.

Legalább 27, a repülőtérről szerda reggel induló járat volt érintett, míg több érkező gépet  pedig Birminghambe tereltek át. Az Egyesült Királyságban szerdán rengeteg iskola zárva maradt a heves havazások miatt, a szülőknek pedig azt tanácsolták, hogy nézzék meg a helyi hatóságok weboldalát a legfrissebb információkért.

Havazás miatt egy borostyánsárga figyelmeztetést adtak ki, csütörtök délutántól péntek reggelig Stoke-on-Trenttől Durhamig. Itt is késésekkel és áramkimaradásokkal is lehet számolni a Met Office szerint. Az előrejelzés szerint csütörtök délután háromtól péntek délig akár 30-40 centiméteres hó eshet, ami mellett „erős szél várható, amely hóvihart okoz” a térségben.

Figyelem! Súlyos, 2 napos figyelmeztetést adtak ki Anglia egy jelentős részére 4

Az ország számos területén péntekig folytatódik a havazás, és a sárga figyelmeztetés van érvényben az Egyesült Királyság nagy részére, Birminghamtől északra, csütörtök hajnali 3 órától péntek este 6 óráig. Sárga figyelmeztetés van érvényben hó és jég miatt Londonban és a déli területeken szerda éjféltől csütörtök reggel 9 óráig.

Az Egyesült Királyság mind a négy országában mínuszok várhatók éjszakánként legalább péntekig.

Az Ofgem, a kormány független energiaszabályozó hatósága azt mondta, hogy a fogyasztóknak szóló információk és tanácsok a weboldalukon megtalálhatók, és az Energy Bills Support Scheme „értékes plusz készpénzt biztosíthat a számlák kifizetéséhez”.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után