Földrengés volt Nagy-Britannia partjainál Norfolk közelében és Essex területén is Londontól nem messze 1

3,7-es erősségű földrengés rázta meg az Északi-tengert, nem messze a norfolki partoktól. A francia Military Applications Division legfrissebb közlése szerint vasárnap reggel 7 óra 14 perckor a partoktól 56 mérföldre volt a rengések epicentruma.

Földrengés volt Nagy-Britannia partjainál Norfolk közelében és Essex területén is Londontól nem messze 3

A Brit Geológiai Társaság (BGS) megerősítette, hogy 10 km-es (6,2 mérföldes) mélységben rögzítették a földrengést. A rengést „sekélynek” minősítették, ami azt jelenti, hogy nagyobb valószínűséggel lehet érezni, mivel az epicentrum a földfelszínhez relatíve közel található.

A körülbelül 38 mérfölddel odébb lévő Sea Pallingban élők észlelhettek földmozgást és a 42 mérföldre lévő Cromerben és a 45 mérföldre lévő Great Yarmouthban élők is észlelhették a rengést.

Mindez azt követően történt, hogy csütörtökön kora reggel egy földrengés ébresztette fel az emberek egy részét Essexben – néhány helyi lakos arról számolt be, hogy „hangos dörrenést” hallott. Mások pedig azt mondták, hogy úgy hangzott, mint egy metrószerelvény.

A British Geological Survey (BGS) jelentése szerint a csütörtöki, szerencsére csak 2,6-os erősségű rengés a chelmsfordi Bicknacre-ben történt hajnali 5 óra 5 perckor, és körülbelül 9 km-es mélységben volt az epicentruma.

Földrengés volt Nagy-Britannia partjainál Norfolk közelében és Essex területén is Londontól nem messze 4

South Woodham egyik lakója, Darren Draper azt mondta, először azt hitte, hogy betörtek hozzá. Darren, aki körülbelül négy mérföldre délre volt az epicentrumtól, azt mondta a BBC Essexnek: „Valamivel 05:00 után nagyon hangos csattanás hallatszott – de nem igazán éreztem földrengést vagy ilyesmit.”

„Nagyon furcsa volt. A fiam is kipattant az ágyból, és csak néztünk egymásra, hogy „mi volt ez?” – azt hittem, betörtek. Volt még néhány szomszéd az utcán, úgyhogy mindannyian hallottuk.”

Óriási szerencsére ezen földrengések egyike sem volt veszélyes sem a környéken lakókra, sem az infrastruktúrára, így semmiféle komoly anyagi kárról vagy személyi sérülésről nem tudni.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után