Földrengés volt Közép-Angliában, ami elérte Birmingham városát is 1

Nem olyan rég jelentették be, hogy 3,2-es erősségű földrengés rázta meg West Midlands területét Angliában.

Földrengés volt Közép-Angliában, ami elérte Birmingham városát is 3

Az Európai Mediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC) szerint a rengés epicentruma 10 kilométeres mélységben volt, és Birminghamtől nagyjából 7 kilométerre északnyugatra, este 22 óra 29 perckor történt. Azt mondták, hogy a földrengés okozta rázkódást az epicentrumtól számított 12 mérföldes (20 kilométeres) sugarú körben lehetett érezni. Sokan jelezték Birminghamben, Wolverhamptonban és Dudleyben is, hogy észlelték a rengéseket.

Az egyik lakos azt mondta a BGS-nek (British Geological Survey), hogy „olyan érzése volt, mintha egy szekrény borult volna fel, vagy valami a közelben felrobbant volna, és megremegtette az ablakokat”.

A rengés körülbelül nyolc mérföldre (12,8 km-re) keletre volt attól a helytől, ahol a 4,7-es erősségű földrengés volt, amely 2002-ben sújtotta Dudleyt, és Anglia nagy részén érezhető volt.

A West Bromwich területén Stone Crossban élő Lorraine Smith azt nyilatkozta, hogy “két nagy dübörgés” volt, amiről azt mondta, hogy olyan volt, mint amikor egy “teherautó megy el az utcán” vagy az ég dörög.

“11 óra körül történt, és az egész ház remegni kezdett. A polcokon minden zörgött, a falak vibráltak, és hangos dübörgés hallatszott. Szürreális élmény volt. Egyszerre gondoltam arra, hogy “istenem, ez egy földrengés” és hogy “de hát nem lehet, hogy ez földrengés, hisz Wolverhamptonban vagyunk. Néhány másodpercig tartott, és nem okozott kárt, de nagyon furcsa volt.” – mesélte a BBC újságírója, Elizabeth Joyce, aki szintén a földrengés helyének közvetlen közelében lakik.

Egyelőre nem tudni, hogy a földrengés okozott-e károkat a környező területeken. A Volcano Discovery weboldal szerint a rengések Tiptonban, Stourbridge-ben, Birminghamben, Dudley-ben, Wolverhamptonban és Wednesburyben is érezhetőek voltak, és a környéken élők közül többen „elég erős rengésekről” számoltak be.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után