Földrengés volt Angliában, Cornwall területén 1

A Richter-skála szerint 2,7-es erősségű földrengés rázta meg Anglia déli csücskét, azon belül is Cornwallt, és az egyik környékbeli lakos elmondása szerint az élmény „olyan volt, mintha egy óriás püfölte volna a házat”.

Földrengés volt Angliában, Cornwall területén 3

A Brit Geológiai Szolgálat (BGS) jelentése szerint a rengés vasárnap 12.50-kor érte a Mount’s Bay térségét. A Twitteren azt írták: „A BGS bejelentéseket kapott Helston, Penzance és Camborne lakóitól is a földrengés kapcsán. A földmozgást érzékelő környékbeli lakosok „mérsékelt dübörgésként” írták le az eseményt.”

A BGS arra kért mindenkit, aki érezte a rengést, hogy töltsön ki egy a földrengéssel kapcsolatos jelentést, hogy segítsen a szeizmológusoknak jobban megérteni az eseményt.

Korábban június 28-án a Staffordshire-i Tean nevű települést egy 3,3-as erősségű földrengés sújtotta, aminek következtében az ablakok és ajtók erősen rázkódtak a környéken lakók elbeszélései alapján. Többen ahhoz hasonlították, mintha két nagy dolog egymásnak ütközött volna.

Az ilyen jellegű földrengések nem ritkák Nagy-Britanniában (a szigeten Angliában, Skóciában és Walesben). Valójában minden évben kisebb földrengések tucatjai rázzák meg Nagy-Britanniát. Az Egyesült Királyságban a legtöbb földrengés kis méretű, és nem igazán okoz semmilyen anyagi kárt vagy személyi sérülést.

Földrengés volt Angliában, Cornwall területén 4

Nagy-Britanniában azonban időnként előfordulnak olyan földrengések, amelyek akár ezeknél jóval pusztítóbb hatásúak lehetnek.

A tudósok becslése szerint a lehetséges legnagyobb földrengés Nagy-Britanniában körülbelül 6,5-ös erősségű lehet – ez meghaladja az új-zélandi Christchurchben 2011-ben 185 ember halálát okozó 6,3-as erősségű földrengés erejét.

Az Egyesült Királyság eddigi legnagyobb földrengése, amelyről tudunk, egy 6,1-es erősségű rengésként lett regisztrálva az Északi-tengeren, körülbelül 75 mérföldre északkeletre Great Yarmouthtól 1931. június 7-én. Durván évi 20-30 földrengést éreznek a környéken lakó emberek, a többit csak az érzékeny műszerek rögzítik.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után