3.3-as erősségű földrengés volt Angliában az éjjel, Staffordshire területén 1

Az Egyesült Királyságot 3,3-as erősségű földrengés rázta meg szerda este, a Staffordshire-ben élők közül többen is “dübörgésről, rázkódásról” és zörgő ablakokról és ajtókról számoltak be.

3.3-as erősségű földrengés volt Angliában az éjjel, Staffordshire területén 3

A Brit Geológiai Szolgálat (BGS) megerősítette a rengést, amely este 20 óra 21 perckor kezdődött, és az epicentruma durván 7,3 km-rel a Tean nevezetű kis település alatt volt. A jelentések “kezdetben dübörgésről, majd nagy durranásról” szóltak, és többen ahhoz hasonlították, mintha két nagy dolog egymásnak ütközött volna.

Ez a legnagyobb rengés, amely az elmúlt két hónapban sújtotta az Egyesült Királyságot, kényelmesen maga mögé utasítva a májusban a Mull-szigeten mért két 1,8-as erősségű rengést. Jócskán elmarad viszont az Egyesült Királyság legnagyobb földrengésétől, amelyet egy 6,1-es erősségű rengésként lett regisztrálva az Északi-tengeren, körülbelül 75 mérföldre északkeletre Great Yarmouthtól 1931. június 7-én.

Filey érezte annak a földrengésnek a hatásait a legintenzívebben, de egészen Surrey-ig, Norvégiáig, Dániáig és Németországig érezhetők voltak azok a rengések.

Mark Begg (30) azt mondta a PA hírügynökségnek, hogy otthon volt Uttoxeterben található otthonában, amikor egyszer csak “nagyon erős rázkódást” érzett. Azt mondta, hogy “körülnézett a házban és kint körülötte, hogy lát-e valamit”, de “miután észrevette, hogy semmi jele nem volt annak, hogy kár keletkezett volna az ingatlanban, arra a következtetésre jutott, hogy valószínűleg csak egy mini földrengés lehetett és semmi több”.

Tom, 38 éves, a Staffordshire-i Cheadle-ből, a következőket mondta: „Ültem, és néztem az Only Connect egyik epizódját a feleségemmel a YouTube-on, és amikor kinyitottunk egy újabb üveg bort, az egész ház megrázkódott. Azt hittem, az egyik gyerek kiesett az ágyból, vagy valami más hasonló dolog történt.”

A környéken lakó emberek a közösségi oldalakon osztották meg tapasztalataikat.

„Megkönnyebbültem, mikor hallottam, hogy földrengés volt Staffordshire-ben. Éreztem a rázkódást – de azt hittem, hogy valami más lehetett” – írta egy felhasználó.

„Határozottan érezni lehetett Uttoxeterben – nem gondoltam volna, hogy földrengésről van szó, azt hittem, hogy valami durva autóbaleset volt, vagy a szomszédban lévő építkezésen történt valami” – írta egy másik környékbeli lakó.

A BGS azt állítja, hogy évente 200-300 kisebb földrengést észlel és lokalizál az Egyesült Királyságban. Ezek közül évi 20-30 földrengést éreznek a környéken lakó emberek, a többit csak az érzékeny műszerek rögzítik.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után