Figyelem! Mától változnak a teszteléssel kapcsolatos szabályok Angliában: 4 enyhítés is jön 1

A mai, pénteki naptól a szigetországba utazó oltottaknak és 18 éven aluliaknak nem kell indulás előtti tesztet csinálnia, és az érkezés utáni karantén is megszűnik.

Figyelem! Mától változnak a teszteléssel kapcsolatos szabályok Angliában: 4 enyhítés is jön 3

Boris Johnson, brit miniszterelnök szerda délután a parlamentben jelentette be az eddig érvényben levő intézkedések módosítását. A kormány azért könnyít a beutazási szabályokon, mert a koronavírus omikron variánsa már dominánssá vált az országban, így a jelenlegi korlátozásoknak már nincs értelmük.

A ma hajnal 4 órától életbe lépő szabályok értelmében tehát már nem kell az Angliába való indulás előtt tesztet elvégezni (se gyors se PCR tesztet), és az érkezés utáni karanténkötelezettség is megszűnik, vagyis nem kell a négy fal közt megvárni a negatív PCR teszt eredményünket. Grant Shapps, a brit közlekedési miniszter külön kihangsúlyozta, hogy ez a 18 éven aluliakra és az oltott felnőttekre vonatkozik.

Boris Johnson elmondása szerint az indulás előtti teszt “sokakat elriaszt az utazástól, mert attól tartanak, hogy csapdába esnek egy másik országban” ha véletlenül pozitív lesz a tesztjük indulás előtt.

Az enyhítés második részeként, vasárnap (január 9.) hajnali 4 órától elegendő lesz az érkezés után legkésőbb két nappal az olcsóbb antigén tesztet elvégeztetni, és ha ez pozitív lesz, csak akkor kell PCR-teszttel megerősíttetni. Fontos még megemlíteni, hogy ezt a tesztet azonban magán tesztszolgáltatótól kell megvásárolni – az ingyenes NHS-tesztek erre a célra nem engedélyezettek.

A még nem teljesen beoltott embereknek viszont PCR-tesztet kell csinálniuk mind a második, mind a nyolcadik napon az érkezést követően, és 10 napig karanténban kell lenniük. Ezen felül nekik még az indulás előtt elvégzendő gyorsteszt is érvényben marad.

Csütörtökön többek közt a Jet2holidays és a Jet2.com is arról számolt be, hogy Boris Johnson szerdai nyilatkozata óta a foglalások hatalmas mértékben megugrottak.

A kormány bejelentette azt is, hogy enyhíti a Covid tesztelés szabályait a tünetmentes emberek esetében is, akiknek többé nem kell PCR teszttel megerősíteniük a pozitív gyorsteszt eredményüket. Ez a szabálymódosítás majd január 11-én lép életbe, de egyelőre csak Angliára vonatkozik majd a tervek szerint.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után