Mától már a katonaság embereit is be kellett vetni Londonban az omicron variáns és a súlyos munkaerőhiány miatt az NHS-nél 1

A londoniakat ismét arra kérte a kormány, hogy használják a „legjobb fegyverüket” a Covid ellen – vagyis az oltakozást –, miközben már a hadsereg embereit is be kellett vetni a mai napon, hogy segítsék az egészségügyi dolgozók munkáját a brit főváros számos kórházában.

 

Mától már a katonaság embereit is be kellett vetni Londonban az omicron variáns és a súlyos munkaerőhiány miatt az NHS-nél 3

A fegyveres erők mintegy 200 emberét bocsátották a kórházak rendelkezésére szerte a brit fővárosban, amely az Omicron variáns epicentruma lett, és ahol az utóbbi időben az esetek száma óriási mértékben megugrott. A minisztérium közölte, hogy a kiküldetésben 40 katonai orvos és 160 általános szolgálatot teljesítő személy vesz részt, hogy segítsenek kitölteni a hiányzások okozta űrt a kórházakban, ugyanis az NHS alkalmazottai közül sokan nem tudnak dolgozni, mert vagy betegek vagy el kell szigetelniük magukat a karanténszabályok értelmében.

Összesen 40 ötfős csapatban vetik be őket – mindegyik egy orvosból és négy kisegítő személyzetből áll –, és elsősorban azokat a városrészeket célozzák meg, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Várhatóan még legalább a következő három hétben szükség lesz a segítségükre. Paul Scully miniszter azt nyilatkozta, hogy a tény, hogy a hadsereg bevonására van szükség, az egyáltalán nem biztató jel, miközben az Omicron hullám rendkívüli sebességgel söpör végig a városon.

Az LBC Rádión arra a kérdésére, hogy az Omicron hullám enyhülni látszik-e Londonban, azt mondta: „Jelenleg biztatónak tűnik a helyzet, de nyilvánvalóan továbbra is résen kell lennünk, mert még mindig nagy nyomás nehezedik az NHS-re Londonban. ”

Mától már a katonaság embereit is be kellett vetni Londonban az omicron variáns és a súlyos munkaerőhiány miatt az NHS-nél 4

A hivatalos adatok azt mutatják, hogy a Covid miatti megbetegedések száma a fővárosban már lehet hogy el is érte a tetőpontját, és a kórházi megbetegedések számának emelkedése is lassulni látszik, bár még korai lenne ilyen kijelentéseket tenni. A helyzet ugyanis az, hogy az idősebb korosztály körében még mindig gyorsan emelkedik a fertőzöttek száma, és ugyebár ők jóval sebezhetőbbnek számítanak a vírussal szemben.

Dr. Chaand Nagpaul, a Brit Orvosi Szövetség elnöke a Sky News-nak azt mondta: „korábban soha nem szembesültünk a személyzet ilyen mértékű hiányával”, és hogy betegek ezrei szenvednek az NHS-re nehezedő nyomás „következményeitől”. Azt is elmondta, hogy bár az Omicron enyhébb ugyan, az emberek között így is van aki súlyosan megbetegszik a Covid-19-től, és a kórházak továbbra is küzdenek azzal, hogy rengeteg embert nem tudnak ellátni időben, ugyanis jelenleg csaknem hatmillió ember van a várólistákon.

„A katonaságot be kellett vetni Londonban, 24 kórház jelezte hivatalosan is, hogy a helyzet náluk kritikussá vált, emellett számos kórházban az összes rutin műtétet le kellett mondani, és számos körzeti orvos sem tudja ellátni teljesen az eddigi tevékenységi köreit. Háziorvos vagyok már egy ideje, és még soha nem volt ilyen rossz a helyzet. Szó szerint az utolsó pillanatban kell sokszor kapcsolatba lépnünk a betegekkel, hogy jelezzük, hogy a személyzet adott tagja vagy egy bizonyos orvos vagy ápolónő egyszerűen nincs bent, mert karanténban van épp. Ez nem normális, és a kormánynak ezt fel kellene ismernie…” – mesélte Dr. Chaand Nagpaul.

Ben Wallace védelmi miniszter kijelentette: „Fegyveres erőink férfi és női tagjai ismét rendelkezésre állnak, hogy támogassák elkötelezett kollégáikat az NHS-nél, és kéz a kézben dolgoznak azon, hogy megvédjék a nemzetet a Covid-19-től.”

A katonaság bevetésére nem sokkal azt követően került sor, hogy Boris Johnson azt nyilatkozta, hogy az Omicron hullámot újabb szigorítások bevezetése nélkül akarják átvészelni. Körülbelül 1800 katona segít már szerte az Egyesült Királyságban, és támogatják a helyi hatóságokat számos városban a járvány elleni küzdelemben. Közülük több mint 1000-en az emlékeztető oltás program szervezésében és működtetésében vesznek részt aktívan.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után