Figyelem! A Debi vihar rövidesen eléri Nagy-Britanniát 1

Sárga időjárási figyelmeztetést adtak ki Nagy-Britannia több régiójára vonatkozóan, mivel heves felhőszakadások és viharos szél kíséretében a Debi vihar rövidesen eléri a szigetország partjait.

Figyelem! A Debi vihar rövidesen eléri Nagy-Britanniát 3

A szezon negyedik névvel ellátott vihara, a Debi vihar várhatóan akár 120 km/órás sebességű széllökéseket is eredményez majd a part menti területeken, ahogy hétfőn eléri Észak-Angliát és egész Írországot. A Met Office előrejelzése szerint „életveszélyes körülmények is kialakulhatnak” a „gyors folyású vagy mély árvizek” miatt, főként Észak-Írországban.

Jason Kelly, a meteorológiai intézet egyik vezető meteorológusa ezt mondta: „A legerősebb szél hétfőn várható és az Ír Köztársaság egyes részeit fogja érinteni először, majd a délutáni órákban Észak-Wales és Észak-Anglia egyes részein érezteti a hatását.

„Bár a legerősebb széllökések némileg enyhülnek, mire elérik az Egyesült Királyságot, még így is jelentős hatásokra számítunk, és riasztást adtunk ki a szél miatt. Emellett a Debi heves esőzéseket hoz Észak-Írországba, amelynek egy jelentős részére emiatt kombinált szél és eső miatti riasztást adtak ki.”

Simon Partridge, a Met Office szóvivője hozzátette: „Északnyugat-Wales és Anglia egyes részein 110-130 km/órás szél is előfordulhat.”

Mindez azok után nem sokkal történik, hogy a szigetország egyes részein igen komoly áradások pusztítottak a Babet és Ciaran viharok által okozott heves esőzések során. Mindeközben az ír meteorológiai intézet hétfőn az egész országra vonatkozó sárga szél- és esőriasztást adott ki, a lakosság egy jelentős részére pedig borostyán színű, kettes szintű figyelmeztetés van érvényben a „súlyos és káros széllökések” veszélye miatt.

Figyelem! A Debi vihar rövidesen eléri Nagy-Britanniát 4

Sárga figyelmeztetés van érvényben a szél miatt Észak-Angliában is, mely kapcsán a meteorológiai intézet ezt közölte: „A partoktól beljebb eső területeken 90-100 km/órás széllökések, a partok környékén és néhány magasabban fekvő területen pedig 100-120 km/órás széllökések is előfordulhatnak.”

A figyelmeztetés hétfőn hajnali 4 órától 18 óráig van érvényben, a meteorológiai intézet figyelmeztetése szerint „személyi sérülések és életveszélyes körülmények sem kizártak a szél által felkapott törmelékek miatt”.

Az alábbi területek érintettek: East Midlands, Északkelet-Anglia, Északnyugat-Anglia, Wales, West Midlands, valamint Yorkshire és Humber.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után