Hamarosan kormányváltás következhet Nagy-Britanniában, méghozzá elsöprő fölénnyel 1

Sir Keir Starmer az 1997-esnél is nagyobb arányú, elsöprő győzelem felé tart, ami a választásokat és egy lehetséges kormányváltás esélyét illeti, annak ellenére, hogy a párton belül feszültség alakult ki az izraeli-Hamász konfliktus miatt.

Hamarosan kormányváltás következhet Nagy-Britanniában, méghozzá elsöprő fölénnyel 3

A Munkáspárt vezére 212 mandátumos többséggel lenne miniszterelnök, ha holnap lennének a választások – derült ki a Survation felméréséből, amelyet a brit Spirits Alliance megbízásából készítettek. A következő választásokon életbe lépő új választókerületi határokon alapuló felmérés az első ilyen jellegű felmérés azóta, hogy a Hamász október 7-én terrortámadást indított Izrael ellen.

Az azóta eltelt hónap során Sir Keir pártját belső viszályok sújtják arról, hogy tűzszünetet kérjenek-e, miközben a civil halálos áldozatok száma egyre csak növekszik Gázában. A munkáspárti vezető dacol a rá nehezedő nyomással, hogy felszólítsa Izraelt támadásainak beszüntetésére, mondván, hogy ez kizárólag a Hamasz hasznára válna.

Ehelyett „humanitárius szünetekre” szólított fel, hogy a segélyek bejuthassanak az ostromlott övezetbe, összhangban az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok kormányával. Csaknem 50 párttag kilépett a viták és belső ellentétek miatt, és több száz helyi képviselő ellenzi a vezetés álláspontját.

A Munkáspárt hetek óta tartó, negatív médiavisszhangja ellenére az új közvélemény-kutatás szerint a párt 431 mandátumot szerezhetne, ha most lennének a választások, míg a konzervatívok 156-ot. 1997-es győzelmével Sir Tony Blair 418 mandátumot szerzett, míg Sir John Major toryjai 165-öt szereztek meg, akkor ezzel 179 mandátumos többséget kaparintott meg.

A The Sunday Times által közölt Survation közvélemény-kutatás azt sugallja, hogy kilenc miniszter veszítené el mandátumát a jelen állás szerint, köztük a korábbi vezetőjelölt, Penny Mordaunt, akit sokan Rishi Sunak leváltása esetén a fő esélyesnek tartanak. Akik szintén elveszítenék mandátumukat, azok Grant Shapps védelmi miniszter, Mark Harper közlekedési miniszter, Mel Stride munka- és nyugdíjügyi miniszter, valamint Alex Chalk igazságügyi miniszter.

A hétvégén egy másik, az Opinium által készített közvélemény-kutatás szerint a Munkáspárt előnye a konzervatívokkal szemben 17 pontra nőtt a két héttel ezelőtti 15-höz képest. A Munkáspárt most a szavazatok 43 százalékával rendelkezik, míg a konzervatívok ezzel szemben csak 26 százalékon állnak.

Az Opinium szóvivője szerint a Munkáspárt és Sir Keir „nagy pofonokat” szenvedtek el a gázai konfliktus kapcsán képviselt álláspontjuk miatt, de a konzervatívok „hagyták őket kijönni a szorult helyzetükből”.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után