Ciaran vihar: Harmadik szintű „vörös” riasztás lépett érvénybe Nagy-Britannia egyes részein 1

Legmagasabb szintű, vörös riasztást adtak ki az Egyesült Királyság egyes részeire vonatkozóan, miközben újabb „életveszélyes időjárási körülményekre” vonatkozó figyelmeztetések vannak érvényben, ahogy a Ciarán vihar az ország egyre nagyobb területein érezteti a hatását.

Ciaran vihar: Harmadik szintű „vörös” riasztás lépett érvénybe Nagy-Britannia egyes részein 3

Számos kompjárat nem üzemel átmenetileg, és vörös időjárási figyelmeztetést adtak ki a csatornán lévő szigetekre, ahogy a Ciaran vihar fokozatosan halad Dél-Anglia felé. A többek közt Jersey területére is vonatkozó vörös riasztás mellett azt tanácsolták a lakosoknak, hogy „kerüljék az összes kinti tevékenységet”, és kövessék a hatóságok minden tanácsát, mivel a régióban akár 130-150 km/órás széllökések is várhatók.

A meteorológiai előrejelzések szerint szerdán 120-130 km/órás széllökések is érhetik a szigeteket, a La Manche csatorna közepén pedig akár 150-160 km/órás szélsebességet is mérhetnek majd a hajózási előrejelzések szerint.

A rendkívül magas vízállás és a hatalmas hullámok miatt a tengerparti utak egy részét le is zárhatják ideiglenesen, és a lakosságot számos térségben arra kérték, hogy “kerüljék a szabadtéri tevékenységeket”, ha egy mód van rá.

A Condor Ferries szerdán és csütörtökön törölte a Channel Islands és az Egyesült Királyság között közlekedő összes kompjáratot, míg a DFDS átmenetileg leállította a kelet-sussexi Newhaven és a francia Dieppe közötti járatait.

Eközben a meteorológiai intézet két „életveszélyes időjárási körülményekre” vonatkozó figyelmeztetést adott ki Anglia és Wales egyes területeire, ugyanis a Ciaran vihar özönvízszerű esőzéseket és rendkívül erős szelet hoz.

Borostyánsárga figyelmeztetést adtak ki csütörtökön Anglia délnyugati és délkeleti részére, valamint Wales egyes területeire egyaránt. Dél-Walesre és Délnyugat-Angliára pedig sárga időjárási riasztás lépett életbe szerdán, ugyanis ezekben a régiókban is nagy a fennakadások esélye mind a közutakon mind a vasúthálózaton.

Ciaran vihar: Harmadik szintű „vörös” riasztás lépett érvénybe Nagy-Britannia egyes részein 4

Anglia déli partvidékein 120 km/órás széllökések várhatók, míg ezzel párhuzamosan egyes területeken akár 60 mm csapadék is leeshet a következő 1-2 napban rövid idő leforgása alatt, újabb áradásokat okozva ezzel az országban alig két héttel a Babet vihar okozta kaotikus állapotok után.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után