készültségi szint

Carlisle is azon régiók közé tartozik, ahol egyik napról a másikra a koronavírus miatt bevezetett 1. készültségi szintet kettes készültségi fokozatra módosították.

készültségi szint

Az új szabályok Carlisle-ra, valamint Longtown és Brampton környékére is vonatkoznak. Mindez amiatt történt, mert a heti fertőzési ráta a régióban meghaladta az országos átlagot. Carlisle fertőzési aránya 242,9 eset / 100 000 ember volt az elmúlt hét napban. Az országos átlag ezzel párhuzamosan jelenleg 226 / 100 000 fő (ami szintén túl magas és ráadásul emelkedik is).

Azon további területek pedig, ahol mostantól a második készültségi szint van érvényben, a következők:

Yorkshire East Riding, Kingston-Upon-Hull, North East Lincolnshire, North Lincolnshire, Dudley, Staffordshire, Telford, Wrekin, Amber Valley, Bolsover, Derbyshire Dales, Derby City, Dél-Derbyshire, a High Peak, Charnwood, Luton és Oxford.

A kettes készültségi szinten levő területeken élő emberek csak akkor tudnak a barátaikkal és a családjukkal találkozni, ha közös háztartásban élnek velük, vagy egy támogató buborékban vannak. Az említett régiókban az otthoni munkavégzés javasolt, már amennyiben kivitelezhető, valamint a tömegközlekedés elkerülése is ajánlott, ha megoldható.

Másutt Wales területén jelenleg 17 napos „lockdown” van, amely alatt a szabadidős, vendéglátó és idegenforgalmi vállalkozásoknak zárva kell maradniuk. Skóciában 5 készültségi szint van a 3 helyett és az ország nagy része a 3. szintre van besorolva jelenleg.

Eközben minden jel arra utal, hogy Boris Johnson a jövő héttől bejelenti a második országos szintű „lezárást” Angliában. Erről itt olvashattok.        Forrás

Megosztás