Felfegyverkezett rendőrök lepték el Euston megállóját, miután evakuáltak minden embert egy feltételezett „bombarobbanás” miatt – ami, mint később kiderült, valójában csak egy elektromos cigaretta felrobbanása volt.

A forgalmas észak-londoni állomást tegnap este 7:45-kor zárták le, és több tucat rendőrt láttak a helyszínre sietni. Rengeteg embert tessékeltek ki a föld alól „biztonsági okokból” az utcára. Később a rendőrség közölte, hogy valóban volt egy kisebb robbanás a metrómegállóban, azonban ezt csak egy táskában lévő e-cigaretta okozta. Nem is sérült meg senki.

A szemtanúk szerint már 7:40-kor láttak ijedt embereket kiszaladni az állomásról, nem sokkal később pedig a rendőrség mindenkit elkezdett evakuálni a megálló közeléből. A közeli kocsmák is bezártak, mint például az Euston Tap, az emberek ezekből is az utcára kényszerültek, miközben a rendőrök egyre nagyobb körben zárták le a környéket.

Egy új-zélandi turista szerint a rendőrség csak annyit mondott nekik, hogy egy gyanús csomagra figyeltek fel a föld alatt, ezért ürítik ki a környéket. „Csak egy korsó sörért jöttünk le ide, megdöbbent, hogy mi történik itt. Nem az, amire fel vagy készülve, hogy látni fogsz, az biztos.”

Egy másik szemtanú szerint több tucat rendőr gyülekezett sisakokban és védőfelszerelésben, láthatóan arra készülve, hogy bemennek az épületbe. Egy másik jelenlévő, Kevin éppen azon a metrón utazott, ami az evakuálás kezdetekor beérkezett a megállóba.

„Mindenki szépen sorba állt, hogy kiszálljon. Aztán egyszer csak a metró vezetője elkezdett kiabálni, hogy ’mindenki azonnal szálljon vissza a vonatra! Láttam, hogy emberek rohannak fel a megállóból!’ Többen beugrottak a metrószerelvénybe, akik a közelben álltak, és mindenki sikoltozott meg szaladgált. Azt mondták, látták az egyik csomagot enyhén füstölni.”

„Még vizsgáljuk az ügyet, de úgy tűnik, csak egy apróbb robbanás történt, amit valószínűleg egy e-cigaretta okozott az egyik táskában” – nyilatkozta a rendőrség. A megállót végül este 9:40-kor nyitották meg újra.   Forrás Hirdetőknek: [email protected]