Itt az új londoni metrótérkép az új Elizabeth line-nal kiegészülve 1

Bemutatták az új Elizabeth line-t és hogy hogyan illeszkedik az eddigi  londoni metrótérképre. A 20 milliárd Font értékű Londont átszelő vonal fehér vonalként látható a térképen, dupla lila szegéllyel.

Itt az új londoni metrótérkép az új Elizabeth line-nal kiegészülve 3

A metrótérképet átrajzolták, hogy tartalmazza az Elizabeth line-t – ez a legnagyobb változás a közelmúltban. A 20 milliárd Font értékű Londonon átívelő vonal, amely jövő kedden nyílik meg a nagyközönség előtt, fehér vonalként látható, dupla lila szegéllyel – ugyanazzal a színnel, mint a vasúti járatok esetében.

De a terv máris rengeteg rosszalló megjegyzést váltott ki a rajongók körében a közösségi médiában arról, hogy ez megerősíti-e, hogy nem földalattiról van szó. Viták folytak arról is, hogy inkább Elizabeth linenak nevezik, nem pedig egyszerűen Elizabethnek – hasonlóan az állomáson belüli útvonaltérképekhez, amelyek például csak a Northern, Victoria és Piccadilly vonalakra vonatkoznak.

A Transport for London szóvivője szerint a dupla lila csík – nem pedig sima, mint a metróvonalakon – segít megerősíteni, hogy ez nem metróvonal. Az utasok azonban átszállhatnak a metróra, ill. DLR tíz új Crossrail állomása közül kilencre, bár a Bond Street csak az év végén nyílik meg, és a viteldíjak is  igazodnak a jelenleg TfL Rail által üzemeltetett metróhoz, kivéve a 7,20 GBP-os felárat a Heathrow-ba és onnan induló utakra.

Az Elizabeth vonal ábrázolása hasonló a narancssárga szegélyű fehérhez, amelyet a London Overgroundnál használtak, amely a város közlekedési térképének utolsó lényeges kiegészítése. A térképet legutóbb tavaly alakították át, hogy belefoglalják a Battersea Power Station északi vonalának meghosszabbítását. Az új térképen látható a London Overground  Barking Riverside kiterjesztése is, amely még idén megnyílik, valamint a Northern line Bank branch állomásának múlt heti újranyitása.

Itt az új londoni metrótérkép az új Elizabeth line-nal kiegészülve 4

Julie Dixon, a TfL megbízott közönségszolgálati és pénzügyi igazgatója a következőket mondta: „Világhírű térképünk egy újabb ikonikus kiegészítést kapott az Elizabeth linenal, amely több száz éven át szolgálja majd Londont és délkeleti részét. Amikor május 24-én, kedden nyitunk, az új Elizabeth vonal jobb összeköttetést és sétamentes, azonnali átszállást biztosít Reading és Heathrow, illetve Shenfield és Abbey Wood között London belvárosán keresztül. A Metró legújabb térképének összeállítása igazi elismerés a csapatnak, akik összeállították. Kihívás és kiváltság is volt Harry Beck eredeti tervének frissítése, hogy szó szerint a közlekedéstörténet új darabja kerülhessen a térképre. Ez a legújabb verzió számos változást figyelembe vesz a közlekedési hálózaton, de biztosítja, hogy a londoniak és a turisták egyaránt könnyedén és egyszerűen  navigálhassanak közlekedési hálózatunkon.”

A Temzét átszelő felvonó – amelyet már nem az Emirates szponzorál, mert szerződésük júniusban lejár – a London Cable Car nevet kapta az új térképen, miután a TfL nem talált új támogatót.  Az LCC Összeköti az O2-t North Greenwichben és az új városházát a Royal Docksban.

Az Elizabeth line kezdetben három különálló vasútként fog működni – az új központi szakaszon Paddington és Abbey Wood között, valamint a Paddington, Reading és Heathrow, valamint a Liverpool Street és Shenfield közötti külső szakaszokon, amelyek már TfL Rail néven működnek. Ősztől a vonatok Reading, Heathrow és Abbey Wood között közlekednek anélkül, hogy át kellene szállni Paddingtonnál, Shenfield és Paddington között pedig átszállás nélkül a Liverpool Streeten. Azonban csak 2023 májusában lesz lehetséges a Shenfield és Heathrow vagy Reading közötti elejétől a végéig utazás vonatváltás nélkül. A központi szakaszon kezdetben óránként 12 vonat közlekedik majd, az első szerelvények jövő kedden reggel 6.30-kor indulnak Paddingtonból és Abbey Woodból. A viszonylat vasárnaponként nem közlekedik majd, kivéve a Királynő Platina Jubileumi hétvégéjét.

A Tube térkép eredetileg a földalatti elektromos műszaki rajzolójának, Harry Beck-nek az ötlete volt, aki 1931-ben elkészítette a vázlatos térkép ötletes, mégis egyszerű tervét.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után