A fővárosi rendőrség szombat este egy férfit tartóztatott le Leytonstone metrómegállónál, miután „Ezt Szíriáért” felkiáltással rárontott egy másikra és elvágta a torkát, majd másokat is fenyegetett.

 Leytonstone-stabbing (1)

A Scotland Yard-ot este 7 óra után riasztották a helyszínre, miután a tettes elvágta egy férfi nyakát és fegyverével hadonászva másokat is megfenyegetett. A neten terjedő videofelvételen a gyanúsított is látható, ahogy a rendőrökkel veszekszik, és egy vértócsa is felfedezhető a kapuknál. A férfit többször is felszólítják, hogy tegye le a fegyverét, mielőtt a rendőrök végül leterítik egy sokkoló segítségével.

A férfit a rendőrök 19:14-kor vették őrizetbe és egy kelet-londoni kapitányságra szállították. Az eset miatt a Central Line-on késések voltak az esti órákban. Az állomást a rendőrség több órára lezárta a helyszínelés miatt.

leytonstone-stabbing

A támadás során egy férfi szenvedett súlyos, két másik pedig kisebb sérüléseket. A szemtanúk elmondása szerint a tettes, aki 29 éves, miután elvágta a férfi nyakát, másokat is megfenyegetett. Az elkövető a támadás során a jelentések szerint egy 8 cm-es pengéjű kiskést használt.

„Épp lesétáltam az aluljáróba, amikor láttam, hogy az emberek szaladnak kifelé. Mikor odaértem, láttam, hogy ez nem egy sima bunyó, hanem valami sokkal rosszabb. Egy fickó feküdt a földön, egy másik férfi meg ott állt mellett egy kést szorongatva. Azt kiabálta mindenkinek, hogy tűnjenek onnan és, hogy futás, közben pedig fel-alá mászkált a földön fekvő másik fickó mellett.” – mesélte az egyik szemtanú, aki közelről látta az egészet.

https://www.youtube.com/watch?v=vYqjkBZjNi4

A rendőrség természetesen nyomozást indított az ügyben és megkért mindenkit, aki képeket, vagy videót készített, hogy küldjék be, mert segíthet annak feltárásában, hogy mi is történt pontosan.     Forrás: http://www.standard.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]