Ezt csinálja a Coca Cola a szervezeteddel az elfogyasztást követő 60 perc alatt 1

A Coca Cola az egész világon talán legjobban ismert üdítő ital, így elképesztően sokat fogyasztunk belőle világszerte. Nem véletlenül, hiszen nagyon finom, de ugyanakkor hihetetlenül káros is a szervezetünkre nézve.

coke1

Néhány érdekes adat a Coca Cola-rol:

  • Összesen 1.7 milliárd adag kólát iszunk meg minden nap
  • Az összes boltban kapható innivaló 3.1%-a Coca Cola termék
  • A cég éves árbevétele több, mint 35 milliárd dollár, ami a világ 84. legnagyobb gazdaságává teszi
  • A Coca Cola márka a becslések szerint 74 milliárd dollárt ér, ami több, mint a Budweiser, a Pepsi, a Starbucks és a Red Bull egybevéve
  • A Coca Cola logóját a világ lakosságának 94%-a felismeri
  • Amerikában csupán a Coca Cola fogyasztása révén 1.7 millió tonna cukrot „esznek” meg az emberek évente, ami 5 kg/fő
  • A Coca Cola több pénzt költ éves szinten reklámra, mint az Apple és a Microsoft együtt véve.

Ezt teszi velünk egy doboz Coca Cola (330ml) mindössze 60 perc leforgása alatt:

Első 10 perc: 10 teáskanál cukor kerül a szervezetünkbe, ami a javasolt napi mennyiség 100%-a. Csak azért nem hányod el magad a hihetetlenül cukros italtól, mert a foszforsav csökkenti az édes íz érzetét.

20 perc: A vércukor szinted az egekbe szökik, aminek a hatására a szervezet iszonyatos mennyiségű inzulint kezd termelni. A májad erre úgy reagál, hogy az összes létező cukrot, ami szembe jön, zsírrá alakítja, és ebből épp akad bőven ebben a pillanatban.

40 perc: A koffein felszívódása megtörtént. A pupillád kitágul, a vérnyomásod emelkedik, a májad pedig ennek hatására még több cukrot pumpál a véráramba. Az agyadban lévő adenozin receptorok blokkolódnak, így gátolják az álmosság érzetét.

45 perc: A tested emeli a dopamin termelést, ami stimulálja az agy boldogság központját. Ez pont ugyanaz a folyamat, amit például a heroin fogyasztása is előidéz.

60 perc: A foszforsav megköti a szervezetedben lévő kalciumot, magnéziumot és cinket a belekben, ami tovább fokozza az anyagcsere sebességét. Ez a cukorral és az édesítőkkel párosulva növeli a kalcium vizelettel való kiválasztódását.

60 perc eltelte után: A koffein miatt pisilnünk kell. Így most már biztos, hogy a megkötött kalcium, magnézium és cink semmiképp sem juthat el a csontjaidba, hogy erősebbé tegye azokat. Ahogy a testben a felfokozott állapotok lecsillapodnak, lezuhan a vércukorszint, amitől ingerlékenyek és lomhák leszünk. Mostanra teljesen biztosan kipisilted az összes vizet, ami a kólában volt és persze vele együtt minden hasznos dolgot, ami a tested hidratálásához, vagy a csontjaid és fogaid erősítéséhez kellett volna.

„Ezek a hírek sokakat sokkolhatnak, de legalább hallottunk pár konkrét tényt, hogy miért nem lenne szabad annyi kólát fogyasztani.” – nyilatkozta Ella Allred, táplálkozási szakértő.

A Coca Cola szóvivője mindössze ennyit reagált: „A Coca Cola termékeit az emberek több, mint 129 éve fogyasztják örömmel. Mint minden más alkoholmentes ital, teljesen biztonságos és nyugodtan fogyaszthatjuk a kiegyensúlyozott napi diétánk részeként.”

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 6,600 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://metro.co.uk/2015/07/29/this-is-what-happens-to-your-body-when-you-drink-coke-5317856/

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után