Ezek a korlátozások módosulnak a mai naptól Angliában 1

Hétfőn (június 21-én) az eredeti tervek szerint a még érvényben levő korlátozásokat végre eltörölték volna Angliában, de a koronavírusfertőzések ismét növekvő aránya miatt, amit az új Delta-változat terjedése okoz, a „szabadság napja” július 19-re lett eltolva.

Ezek a korlátozások módosulnak a mai naptól Angliában 3

Ez azt jelenti, hogy továbbra is érvényben marad az ún. hatos szabály és a társadalmi távolságtartásra vonatkozó intézkedések. De számos más korlátozást – köztük az esküvőkre, és a gondozó otthonokra vonatkozókat is – a mai naptól megszüntették. A koronavírus-korlátozások így módosulnak tehát június 21-től:

Esküvők

Az esküvőket szervező és lebonyolító vállalkozások számára nagy szerű hír, hogy több mint egy évig tartó bénító bizonytalanság után a szertartások és fogadások 30 fős korlátját feloldották. Az esküvők kapacitása mostantól csak attól függ, hogy az adott helyszín képes-e Covid biztonságos módon fogadni a vendégeket. Viszont beltéri táncparkett használata még nem megengedett, és bizonyos esetekben a vendégeknek még maszkot kell viselniük.

Gondozó otthonok

A gondozó otthonokon kívüli látogatások szabályait is enyhítették. Június 21-től a gondozó otthon lakóinak már nem kell karanténba vonulniuk, miután a barátokkal és a családtagokkal töltöttek együtt időt. 14 napos karantén időszak marad viszont érvényben a kórházból visszatérő személyek számára. Már összesen 5 különböző személy látogathatja az otthonok lakóit.

Oltási program

A koronavírus elleni oltási program is felgyorsul. Minden felnőttnek felajánlják az első adagot július 19-ig – több mint egy héttel az eredetileg tervezett július 31-i határidő előtt. A kormány arra is törekszik, hogy a 40 éven felülieknek július 19-ig mind megkapják a második adagjukat, abban a reményben, hogy így magasabb fokú védettséget élvezhetnek az indiai variáns ellen.

A többi szabály, amit be kell tartani még július 19-ig biztosan marad. A nagy események – beleértve a sporteseményeket, a mozikat és a színházakat – továbbra is legfeljebb 50 százalékos kapacitással működhetnek, és az éjszakai klubok továbbra is zárva kell hogy maradjanak. Azok, akik jogtalanul nem viselnek maszkot az üzletekben vagy a tömegközlekedési eszközökön, 200 font pénzbírsággal sújthatók. Vendéglátóhelyek beltéri részein pedig még mindig a hatos szabály van érvényben.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után