Ez a nap is eljött: mától feloldják a korlátozásokat Nagy-Britanniában 1

Több mint egy év után, a szigetország július 19-én végre a pandémia egy új szakaszába lép, miután a kormány szinte minden fennmaradó koronavírus korlátozást feloldott a mai naptól kezdődően.

Ez a nap is eljött: mától feloldják a korlátozásokat Nagy-Britanniában 3

A Covid terjedésének megfékezéséhez szükséges legfontosabb kritériumokat, köztük a nagyobb összejövetelekre és a beltéri maszkviselésre vonatkozó korlátozásokat, mostantól már nem törvény írja elő. A kormány döntése a szabályok enyhítéséről azonban rettentő ellentmondásos, mivel eközben az új fertőzöttek száma ismét rohamosan emelkedik, és Neil Ferguson, az Imperial College London tudósa arra figyelmeztet, hogy „szinte elkerülhetetlen”, hogy a napi fertőzöttek száma heteken belül elérje a 100 000-et, és azt követően nem kizárt ennek a duplája sem.

Mindeközben Boris Johnson és Rishi Sunak karanténból figyelhetik csak „szabadság napját”, miután az egészségügyi miniszterről kiderült, hogy Covidos és ők közvetlen kapcsolatban voltak vele. Eredetileg először azt jelentették be, hogy nem kell karanténba menniük, de ez másodpercek alatt akkora közfelháborodást váltott ki országos szinten, hogy néhány órán belül egy új közleményben jelezte a kormány, hogy mégis karanténba mennek mind a ketten.

Az NHS Covid tanúsítvány hitelesítő alkalmazást – amelynek célja a Covid státuszt igazoló QR-kódok beolvasása – végül szombaton, kevesebb mint 48 órával a korlátozások hétfői feloldása előtt mutatták be.

Mától tehát így alakulnak a szabályok Nagy-Britanniában:
  • A szociális távolságtartásra és a maszkok viselésére vonatkozó összes előírást feloldják.
  • Megszűnik az a követelmény, hogy az emberek otthon dolgozzanak, ahol lehetséges, de a munkáltatókat arra ösztönzik majd, hogy erről konzultáljanak a dolgozókkal. Nem jelentettek be új foglalkoztatási jogszabályokat, így az alkalmazottaknak nem áll majd jogában megtagadni a munkavégzést a maszk nélküli munkahelyeken.
  • A helyi közlekedési vállalatok és a légitársaságok képesek lesznek a maszkok viselését előírni mint feltételt, de nem lesz olyan törvény, amely kötelezővé tenné a maszkok viselését.
  • A kocsmákban és éttermekben az asztali kiszolgálást és egyéb társadalmi elhatárolódási intézkedéseket szintén feloldják, ami lehetővé teszi az emberek számára, hogy ismét a pultnál rendeljenek.
  • A stadionok és az egyéb nagyobb helyszínek, például a színházak és a mozik teljesen újra megnyílhatnak
  • A gondozó otthonok lakói innentől bárhány vendéget fogadhatnak

A 10 napos karantén követelménye továbbra is érvényes marad azok számára, akiknek a Covid-19 tesztje pozitív lesz, de azoknak, akiknek mindkét oltásuk megvan, nem kell karanténba vonulniuk, amikor egy borostyán listás országból térnek vissza.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után