200 000-ig is emelkedhet rövid időn belül a napi fertőzöttek száma Nagy-Britanniában 1

Az egyik kulcsfontosságú szakértő, aki egyben a brit kormány egyik tanácsadója is a Covid-19 stratégia kapcsán, a legutóbbi nyilatkozatában arra figyelmeztetett, hogy az esetek száma a napi 200 ezret is elérheti a harmadik hullám alatt.

200 000-ig is emelkedhet rövid időn belül a napi fertőzöttek száma Nagy-Britanniában 3

Neil Ferguson professzor azt mondta, hogy a modellezés szerint a napi 100 000 fertőzött elérése „elkerülhetetlen” lesz, miután hétfőn feloldják a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályokat. A regisztrált koronavírusos esetek száma pénteken január óta először haladta meg az 50 ezret. A brit kormány szerint a dolgok romlani fognak, mielőtt jobbra fordulnának.

A vészhelyzetekkel foglalkozó tudományos tanácsadó csoport (SAGE) szakértői már figyelmeztették a minisztereket, hogy napi 200 Covidos haláleset is lehet, mire a harmadik hullám eléri a csúcspontját a nyár végére.

A BBC műsorában Andrew Marr kérdésére a napi 100 000 esetet illetően Prof Ferguson azt reagálta: „Az igazi kérdés az, hogy ennek a dupláját is elérjük-e vagy még annál is magasabbra emelkedik majd a fertőzöttek száma? De valahol itt van az a pont, ahol már nem tudunk biztosat mondani. Nem kizárt, hogy elérjük a napi 2000 kórházi ápolásra szorulót és a 200 ezer új fertőzöttet is.”

200 000-ig is emelkedhet rövid időn belül a napi fertőzöttek száma Nagy-Britanniában 4

Azt is hozzátette, hogy a Covid-19 az oltások ellenére továbbra is „jelentős terhet” róhat az NHS-re, és szerinte napi 2000 kórházi ápolásra szoruló személy zavart okozna annak ellenére is, hogy „nagyjából a fele lenne annak, ami karácsony előtt volt”.

Arra a kérdésre, hogy a járványnak ebben a szakaszában mit lehetne sikernek elkönyvelni, azt mondta: „Az sikernek lenne mondható, ha a kórházi kezelést igénylők számát napi 1000 körüli szinten tudnánk tartani, majd szépen elkezdene csökkenni. A napi új fertőzötteket illetően pedig naponta valamivel több, mint 100 000 lehetne a csúcs, majd szépen lassan az is elkezdene csökkenni… Az már jónak lenne mondható. ”

„A tél közeledtével azt gondolom, hogy elég magas fokú immunitásunk lesz a Coviddal szemben. Az igazi aggodalom az influenza lesz, ugyanis 18 hónapja nem volt influenza, és az immunitás a lakosság körében lanyhult ellene. Ez őszintén szólva majdnem ugyanolyan káros lehet mind az egészségünkre, mind az egészségügyi rendszerre nézve decemberre, mint a Covid volt ebben az évben. ” Ferguson professzor azt is elmondta, hogy továbbra is fog maszkot viselni.

John Edmunds professzor, a Sürgősségi Tudományos Tanácsadó Csoport (Sage) egy másik tagja azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi hullám elég hosszú lesz és hogy a napi megbetegedések száma heteken belül elérheti a 100 000-et. Boris Johnson miniszterelnök többször is azt mondta, hogy a korlátozások feloldását „véglegesnek” tervezi, de az elmúlt napokban a miniszterek egyre óvatosabban kezdtek nyilatkozni a téma kapcsán.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után