Extrém hőségriasztást adott ki a Met Office Nagy-Britanniában szinte egész Angliára és Walesre 1

Borostyán sárga figyelmeztetést adott ki a brit meteorológiai intézet a rendkívül magas hőmérséklet miatt, ami a hét későbbi részében várható, mindeközben az ország arra készül, hogy a mai nap válik az év eddigi legmelegebb napjává.

Extrém hőségriasztást adott ki a Met Office Nagy-Britanniában szinte egész Angliára és Walesre 3

A Met Office figyelmeztetése az egész vasárnapi napra vonatkozik, és az előrejelzések szerint a hőmérséklet egyes helyeken bőven 35 fok (sőt egyes előrejelzések 40 C fölötti hőmérsékletet jósolnak) fölé is emelkedhet, de a Met Office hozzátette, hogy nem kizárt, hogy a hétfői napra is kiterjesztik a hőségriadót.

A meteorológiai szolgálat szerint egyes területeken 33 fokos maximumok is várhatók ma délután folyamán, de Anglia középső, déli és keleti részén szinte mindenhol 30 fok körül lesz a hőmérséklet.

A mai lehet az év eddigi legmelegebb napja, az Egyesült Királyság idei rekordja jelenleg 32,7 Celsius-fok, amelyet a Heathrow retéren még június 17-én rögzítettek. A hőmérséklet további emelkedése várható ezen a héten, és az elhúzódó hőség várhatóan többnapos kánikulát eredményez majd a szigetország számos főleg délebbre eső régiójában.

Extrém hőségriasztást adott ki a Met Office Nagy-Britanniában szinte egész Angliára és Walesre 4

Emellett harmadik szintű hőségriasztást adtak ki hétfő reggel 9 órától péntek reggel 9 óráig Anglia keleti és délkeleti részére vonatkozóan, az ország többi részén pedig 2-es szintű riasztás van érvényben.

A szakértők szerint a hőhullámok most intenzívebbek és gyakoribbak a fosszilis tüzelőanyagok elégetése által okozott globális felmelegedés miatt. Ezek a leghalálosabb szélsőséges időjárási jelenségek az Egyesült Királyságban.

Kiugróan magas hőmérséklet várható tehát az előrejelzések szerint a hét vége felé. Az sem kizárt, hogy a hőmérő higanyszála néhol a 43°C-os rekordot is elérheti a hét végén, ami messze meghaladná az eddig valaha mért legmelegebb hőmérsékletet Nagy-Britanniában.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után