Elképesztő kánikula, minden idők legforróbb napja jöhet és akár 43°C is lehet néhány nap múlva Angliában 1

Megdőlhet a melegrekord a szigetországban, méghozzá nem is kicsit. Óriási kánikula lehet az ország egyes részein a következő hétvégén.

Elképesztő kánikula, minden idők legforróbb napja jöhet és akár 43°C is lehet néhány nap múlva Angliában 3

A meteorológiai hivatal arra figyelmeztetett, hogy jövő vasárnap akár a 43°C-ot is elérheti a hőmérséklet egyes területeken. Ez meghaladná a valaha mért legmelegebb hőmérsékletet az országban, amely 2019 júliusában volt, amikor a Cambridge-i Botanikus Kert területén a hőmérő higanyszála egészen 38,7 fokig kúszott fel.

A nyári forróság azonban sok helyen már most is adott és ezrek özönlenek a strandokra és parkokba, ugyanis a hőmérséklet már ezen a hétvégén is több helyen megközelítette a 30°C-ot.

Az előrejelzések szerint a keddi nap lesz az eddigi egyik legmelegebb nap idén, egyes területeken ugyanis 33°C-os hőség is várható.

Steven Keates, a Met Office meteorológusa a The Sun-nak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy „kész hullámvasút, ami itt ránk vár és ez meglepheti az embereket”.

Elképesztő kánikula, minden idők legforróbb napja jöhet és akár 43°C is lehet néhány nap múlva Angliában 4

“A jövő hétvégén megdőlhet a melegrekord és ráadásul nem is kevéssel, és emellett a hőmérséklet nagyon hirtelen fog megugrani – olyan lesz mintha valaki bekapcsolta volna a fűtést” – mondta.

„Egyes amerikai modellek alapján azt az előrejelzést kaptuk, hogy jövő vasárnap akár a 43°C-ot is elérheti a hőmérséklet Kelet-Angliában, ami jócskán megdöntené a jelenlegi brit rekordot.”

“Jelenleg kellemes száraz melegünk van, de jövő hétvégén megemelkedik a páratartalom, és nagyon fullasztó meleg lesz.”

A jövő hétre harmadik szintű hőségriasztást adtak ki – arra kérik az embereket, hogy gondoljanak a körülöttük lévő veszélyeztetett személyekre.

Elképesztő kánikula, minden idők legforróbb napja jöhet és akár 43°C is lehet néhány nap múlva Angliában 5

Dr. Agostinho Sousa, az UKHSA extrém eseményekkel és egészségvédelemmel foglalkozó részlegének vezetője ezt nyilatkozta: „Azt akarjuk, hogy mindenki élvezze a forró időt, amikor az beköszönt, de azt is szeretnénk, hogy ellenőrizzék a veszélyeztetett családtagjaikat, barátaikat és szomszédaikat, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy rendben vannak.

“Hosszabb időn keresztül meglehetősen magas hőmérséklet várható, ezért a hőség leküzdése érdekében kövesse mindenki az egyszerű egészségügyi tanácsainkat, például húzza el a függönyt a közvetlen napfénynek kitett ablakoknál, és ellenőrizze, hogy a hűtőszekrények, fagyasztók és ventilátorok megfelelően működnek-e.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után