Kilenc férfit leszállítottak egy Ryanair járatról, miután azt kiáltották, hogy Allahu Akbar, és azzal viccelődtek, hogy bomba van a fedélzeten.

ryanair

A járat a brüsszeli Zaventem repteréről indult volna el reggel 7-kor és Madridba tartott, de végül csak több órával később szállt fel, mivel a kitört pánik miatt az egész gépet evakuálták. A rendőrség szerint felszállás közben kiáltotta az egy férfi, hogy Allahu Akbar, és viccelődve aztán azt mondta, hogy bomba van a gépen.

„Ezután a pilóta nem volt hajlandó elindulni ezekkel az emberekkel.” A Ryanair is megerősítette, hogy az eset miatt rendőröket kértek a géphez.

A járat végül 9:25-kor szállt fel, miután minden bőröndöt kiszedtek, újra ellenőriztek, és visszavittek a gépre. A tűzszerészek is jelen voltak az átvizsgálásnál. Nemrégiben a légitársaság egy másik járatán több utas is hányt és voltak akik elájultak, olyan nagy viharba keveredett a gép.

Mindeközben a vicceskedő férfit elvitték a rendőrök, és valószínűleg büntetésre számíthat a bombával való riogatás miatt. Az utasok nagyon rosszul viselték a pánikkeltést, és utána látszott rajtuk, hogy félnek. Az ügyben még folyik a nyomozás.

„A Brüsszelből Madridba tartó géphez valóban kértünk rendőri segítséget, miután néhány utas zavaróan kezdett viselkedni a felszállás előtt” – mondta a Ryanair szóvivője.

„Ők végül eltávolították és elvitték a kellemetlenkedőket. Semmiféle ilyen felkavaró viselkedést nem fogunk tolerálni a gépeinken, nekünk elsődleges az utasok és a személyzet nyugalma és biztonsága. Innentől pedig ők már a helyi rendőrség hatásköre.”   Forrás Hirdetőknek: [email protected]