Év végéig már nem jönnek újabb korlátozások Angliában: a brit kormány tegnapi bejelentése 1

Boris Johnson kormánya kizárta a további Covid miatti korlátozások bevezetésének lehetőségét Angliában, de csak az idei év végéig, így Angliában most ki tudja meddig másak a szabályok, mint az Egyesült Királyság többi részén, ahol szigorítottak az Omicron variáns terjedésének megfékezése érdekében.

Év végéig már nem jönnek újabb korlátozások Angliában: a brit kormány tegnapi bejelentése 3

Sajid Javid, brit egészségügyi miniszter hivatalosan is megerősítette, hogy a miniszterelnök úgy döntött, hogy ezen a héten és így Szilveszter előtt már nem hoz új intézkedéseket, de azt mondta, hogy a miniszterek januárban újra megvizsgálják, hogy szükség van-e további korlátozások bevezetésére az országban.

“Nem lesznek további intézkedések az új év előtt” – mondta Mr. Javid hétfőn az újságíróknak. „Nem teszünk további lépéseket egyelőre. Természetesen az embereknek óvatosnak kell lenniük, ahogy közeledünk az újévi ünnepségekhez.”

A miniszterelnök hozzátette, hogy továbbra is gondosan figyelemmel kísérik a járvánnyal kapcsolatos adatokat. Mr. Johnsont azonban arra figyelmeztették, hogy az NHS-t hamarosan „romba döntheti” a Covid fertőzések számának növekedése, a kórházi orvosok szakszervezete szerint pedig egyenesen „nevetséges”, hogy nem vezettek be azonnal további intézkedéseket a dolgok alakulásának fényében.

A hétfőn közzétett adatok szerint a napi új Covid fertőzöttek száma rekordot döntött Angliában és Skóciában is az ünnepek alatt, és eközben egy hét alatt csaknem 50 százalékkal nőtt a Covid-betegek száma a londoni kórházakban. A Kórházi Tanácsadók és Szakorvosok Szövetsége (HCSA) azt mondta, hogy itt az ideje, hogy a Downing Street új korlátozásokat vezessen be – beleértve a háztartások keveredésének korlátozását és a pubokban és éttermekben a CSAK asztali kiszolgálás bevezetését.

“Határozottan azt javasolnánk, hogy egy óvatosabb megközelítést alkalmazzanak – tennünk kellene még valamit” – mondta Dr. Claudia Paoloni, a HCSA elnöke hétfőn, és hozzátette, hogy nem sok kell ahhoz, hogy akár heteken belül túlterhelődjön az egészségügy.

Az Angliában már hatályban lévő B-terv-intézkedéseken túli korlátozások mellőzésére vonatkozó döntés azután született, hogy Mr. Johnson-t Anglia tiszti főorvosa, professzor Chris Whitty és tudományos főtanácsadója, Sir Patrick Vallance tájékoztatta a fertőzésekről illetve a kórházi betegfelvételek számának alakulásáról. A legfrissebb adatok szerint egyértelműen nőtt a Covid miatt kórházba kerülők száma az elmúlt héten. Angliában december 27-én összesen 8474 beteg volt kórházban a járvány miatt, szemben az egy héttel korábbi 6688-cal, ami 27 százalékos növekedést jelent. Londonban a helyzet még komolyabb, ott ugyanis ez idő alatt 50%-kal nőtt a kórházi ápolásra szorulók száma, és ez jelenleg több, mint 2600 embert jelent.

Dr. Julia Patterson, az Every Doctor kampánycsoport vezérigazgatója a Sky News-nak azt mondta: „Ez a kormány úgy döntött, hogy nem lép fel időben az Omicron variánssal szemben … Úgy tűnik, vonakodnak hallgatni a szakértők véleményére, ami nagyon aggasztó – olyan sokszor láttam már ilyet.”

A konzervatív képviselők ugyanakkor örömmel fogadták a hírt, miszerint a héten nem hívják össze újra a parlamentet további Covid korlátozások bevezetésére. Andrew Bridgen, a kormány egyik lockdown szkeptikusa ezt mondta: „Az oka annak, hogy nincsenek most további korlátozások, az az, hogy az adatok egyszerűen nem támasztják azt alá… Ami Walesben és Skóciában történt, az szimplán a dolgok túlreagálása.”

Arra a kérdésre, hogy Skócia, Wales és Észak-Írország miért döntött úgy, hogy szigorítja a korlátozásokat már az újévi ünnepségek előtt (Anglia pedig miért nem), az egészségügyi miniszter azt válaszolta: “Az Egyesült Királyságot alkotó egyes országok maguk döntik el, hogyan kívánnak reagálni a helyzetre. Az új év elején természetesen újra meg fogjuk vizsgálni, hogy kell-e további intézkedéseket bevezetnünk, de addig legalább tudjuk, hogy nem lesz semmi.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után