Már mától bevezethetik Angliában a szigorításokat: Skóciában, Walesben és Észak-Írországban már érvényben az új intézkedések 1

A brit miniszterelnök hétfőre újabb megbeszéléseket hívott össze annak eldöntése kapcsán, hogy bevezessenek-e új koronavírus-korlátozásokat akár még az év vége előtt az Omicron variáns gyors terjedése miatt. Akár már a mai, hétfői napon születhet döntés, és érkezhet hivatalos bejelentés az újabb szigorításokról Angliában, főleg, hogy Skóciában, Walesben és Észak-Írországban már érvényben vannak az új szabályok.

Már mától bevezethetik Angliában a szigorításokat: Skóciában, Walesben és Észak-Írországban már érvényben az új intézkedések 3

Boris Johnsont Chris Whitty tiszti főorvos és Sir Patrick Vallance tudományos főtanácsadó tájékoztatja először a fertőzésekkel, kórházi betegfelvételekkel és halálesetekkel kapcsolatos legfrissebb adatokról a karácsonyi háromnapos szünetet követően. Az értesülések szerint döntő fontosságú kérdés lesz, hogy a napi kórházi felvételek száma elérte-e a 400-at Londonban, amit a további intézkedések bevezetésének egyfajta nem hivatalos küszöbének állapítottak meg.

Boris Johnson megígérte, hogy összehívja a parlamentet, hogy szavazzanak a társadalmi és gazdasági tevékenységeket érintő új szigorításokról, ami 72 órát ad neki arra, hogy megszerezze a kormány jóváhagyását és törvénybe iktasson minden korlátozást még szilveszter előtt, amit a tudósok a vírus terjedésének szempontjából a legveszélyesebb momentumnak tartanak.

Angliára jelenleg kevesebb korlátozás vonatkozik, mint Skóciára, Walesre és Észak-Írországra, miután a kabinet a múlt héten elutasította Whitty professzor intézkedési javaslatait. Ha biztatóak lennének az adatok hétfőn, az lehetővé tehetné, hogy Mr. Johnson továbbra is maradjon a viszonylag enyhe B-terv intézkedéseinél, amik eddig bevezetésre kerültek. De ha kiderül, hogy az Omicron variánssal fertőzöttek megemelkedett száma több kórházi felvételt, több intenzív ellátásban részesülő beteget és több halálesetet eredményez, Johnson valószínűleg ismét megpróbálja rávenni minisztertársait a szigorúbb korlátozások elfogadására.

Ez a „C-terv” magában foglalná a tavaszi lockdownból való kilábalás 2. lépésében látott intézkedéseket, ideértve a beltéri keveredés tilalmát, a kocsmákban és éttermekben csak kültéri kiszolgálás lenne, valamint a „hatos szabály” is újra érvénybe lépne. Készült egy elemzés is arról, hogy ezek a további szigorítások milyen eredményt érnének el, ha bevezetésre kerülnének pár hétre, vagy akár több hónapra az év elejétől.

Az Országos Statisztikai Hivatal által a december 19-ig tartó időszakra kiadott legfrissebb időközi adatok azt mutatják, hogy Londonban a becslések szerint minden 20 ember közül egy már megfertőződött. A becslések szerint az Egyesült Királyságban mintegy 1,7 millió ember fertőződött meg eddig, ami az előző heti adatokhoz képest emelkedést jelent minden korcsoportban és Anglia minden területén. A fővárosi kórházakban a betegfelvételek száma december 22-én elérte a 386-ot, de egyelőre nem tudni, hogy azóta ez a szám átlépte-e a 400-at.

Eközben december 26-tól már új korlátozások léptek életbe a koronavírus Omicron-változatának terjedése ellen Skóciában, Walesben és Észak-Írországban is. Az Egyesült Királyság legszigorúbb szabályai Walesben vannak érvényben, ahol legfeljebb hat ember találkozhat kocsmákban, mozikban és éttermekben. A benti rendezvényeken maximum 30 fő, a szabadtéri rendezvényeken maximum 50 fő vehet részt az éjszakai szórakozóhelyek pedig bezárnak.

Skóciában mostantól egy méteres fizikai távolságot kell tartani a nagy rendezvényeken, és legfeljebb 100 fő vehet részt benti álló, 200 fő bent ülős, és 500 fő szabadtéri rendezvényeken. December 27-től maximum 3 háztartás találkozhat, és a különböző csoportok között pedig egy méteres távolságot kell tartani bel- és kültéri helyszíneken, így bárokban, éttermekben, színházakban, mozikban, edzőtermekben is.

Észak-Írországban a fedett, állós rendezvények már nem engedélyezettek, és az éjszakai klubok bezárnak. Találkozni max 3 háztartás tud csak, míg a kocsmákban, bárokban és éttermekben legfeljebb hat ember találkozhat. Tíz embert engedélyeznek, ha azok egy háztartásból származnak. Csak asztali kiszolgálás lesz elérhető… Az pedig, hogy Anglia hasonló sorsra jut, vagy maradnak a B-terv intézkedései, lehet, hogy már a mai nap folyamán eldől!     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után