Ennyit adóznak a szegények és a gazdagok Angliában: friss adatok és a szomorú valóság 1

Az ország legszegényebb 10%-a többet fizet be a jövedelméből adóként, mint a leggazdagabb 10%, egy új felmérés szerint.

Ennyit adóznak a szegények és a gazdagok Angliában: friss adatok és a szomorú valóság 3

A statisztikákból látszik, hogy a jövedelemmel rendelkezők alsó 10%-a havonta a pénze 42%-át fizeti be, mint valamilyen adó. Ezzel szemben a leggazdagabbaknak csupán a fizetésük egyharmadát, 34,4%-át kell, hogy erre fordítsák. Az Equality Trust által készített kimutatás szerint különösen az önkormányzati adó és az ÁFA ró nagy terhet a szegényebb rétegekre – nekik akár a jövedelmük 7%-át is önkormányzati adóként kell befizetni, míg ugyanez a gazdagoknál csupán 1,5%.

Ugyanez igaz az áfára is, itt 12,5% és 5% az arány. A héten megjelenő riportok szerint Theresa May és Philip Hammond azt tervezi, hogy a június 8-ai választások után még 2,5%-kal emeli az áfa rátáját, amivel még inkább a szegény családokat sújtaná. David Cameron kormánya is 17,5%-ról 20%-ra emelte ennek a hozzájárulásnak a mértéket 2011-ben, holott előtte a konzervatívok azt állították, hogy „nincs ilyen tervük”.

A riport tehát megmutatja, mekkora egyenlőtlenségek vannak az Egyesült Királyságban. Az Equality Trust megállapította azt is, hogy a leggazdagabb háztartások átlagosan 110,632 font éves jövedelemmel rendelkeznek, míg ez az alsó rétegnél csupán évi 19,992.

„Amikor a nagyon gazdagok kevesebbet fizetnek ki adóként, mint a legszegényebbek, akkor tudod, hogy valami nagyon nincsen rendben ebben az országban, és a regresszív adórendszer körül” – mondta dr. Wanda Wyporska, az Equality Trust igazgatója. „Időről időre láthatjuk, ahogy értelmes, jó javaslatokat vetnek el azért, hogy aztán még inkább a milliomosoknak kedvezzenek. Ezek a változtatások általában semmit nem jelentenek az átlagembereknek, akik küszködnek a napi megélhetéssel. Ha a pártok komolyan gondolnák, hogy ők a dolgozó, átlagos embereket képviselik, akkor le kéne venniük ezeket a súlyos adóterheket a szegények válláról. Csak ekkor beszélhetünk majd fair társadalomról.”

A statisztikák emellett azt is megmutatták, hogy az állami deficit 20 milliárd fonttal csökkent, az államadósság pedig 123.4 milliárddal nőtt. „A mai számok megmutatják, hogy múlt év márciusa óta 123 milliárddal több lett az államadósságunk, és ahogy a konzervatív pénzügyminiszternek esze ágában sincs kezdeni valamit az alsó osztályokra nehezedő adóterhekkel, valamint a növekvő inflációval sem, úgy világos, hogy a Tory-k rajtunk akarják behajtani az ő hibáiknak az árát” – mondta John McDonnell a Labour párt volt kancellárja.

„A hazug ígéreteik ellenére az állami terhek csökkentéséről, több milliárdokat osztanak szét a szupergazdagok és a nagyvállalatok között adó visszatérítésként például, miközben mindenki másnak kell fizetnie a terheket.”      Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után