2016 elején újra emelkedni fognak a londoni bérletek és jegyek árai. Az éjszakai metró, és a sok sztrájk miatt a mostani áremelés a szokásosnál is magasabb lesz a várakozások szerint. Mivel az árak már most is magasak, minden új megoldás, amivel spórolni lehet, jól jöhet a Londonban élő magyaroknak, ezért úgy gondoltuk, erre érdemes vetni egy pillantást még az év vége előtt.

commuters

London már így is a világ egyik legdrágább városa tömegközlekedés tekintetében, ráadásul az emberek évente összesen 400 millió font kedvezményt nem használnak ki csak azért, mert nem engedhetik meg maguknak az éves bérlet előnyét. Az év során túl sokszor is sztrájkoló metróalkalmazottak igen komoly fizetésemelést akarnak kicsikarni, ami a TfL kiadásait 1.4 milliárd fonttal fogja növelni. Ez a becslések szerint a jegyárak 6.5%-os emelkedését fogja jelenteni a szokásos éves áremelésen FELÜL, mivel ilyenkor az extraköltségeket a nagyvállalatok mindig a vevők nyakába varrják egy egyszerű, de annál kevésbé elegáns mozdulattal.

Ez 6.5%-os növekedés egy 1-2-es zónás éves bérlet árát £83-tal, egy 1-6-os zónás éves bérletét pedig £152-tal fogja megemelni. Mivel azonban a legtöbben heti és havi bérleteket vásárolnak, a különbség éves szinten ilyen esetekben akár plusz £100-300-ot is jelenthet.

Egy viszonylag új vállalkozás azonban egy új ötlettel állt elő Londonban, amivel sokkal olcsóbbá teszi a közlekedést a fővárosi emberek számára. A CommuterClub ugyanis lehetőséget biztosít mindenki számára, hogy úgy jussunk hozzá az éves bérletek adta kedvezményhez, hogy ne kelljen azt egy összegben előre kifizetnünk. Az éves bérlet árát így havi részletekre bontva fizethetjük ki.

Példa:

Egy 1-4-es zónák közti éves bérlet ára £1,844. Ahelyett, hogy ezt egy összegben kellene kifizetnünk, lehetőségünk nyílik ezt az összeget 11 db egyenlő részletben kifizetni 5.6%-os éves kamat mellett. Így a 12-ik havi bérletünk gyakorlatilag ingyen van. Ezzel a megoldással £113-ot spórolunk ahhoz képest, ha 12 havi bérletet veszünk, és £261-ot a heti bérletekhez képest. Ha január előtt veszed meg, akkor ráadásul még az áremelést is megúszod, amit ha hozzáadsz az előző megtakarításhoz, akár £500 körüli összeget is megtakaríthatsz egy mozdulattal, anélkül hogy egy nagy összeget kellene kifizetned.

Kockázat sincs, ugyanis ha meggondolod magad, bármikor lemondhatod, előzetes bejelentés, vagy büntetés nélkül. Annyi csak, hogy nyílván ebben az esetben a 12-ik havi ingyen bérlet ugrik, de rosszabbul nem jársz.

Regisztrálni itt tudtok, de előtte még néhány extra infó:

  • A regisztráció során HUNGLIA kódnevet megadva az első bérlet árából plusz £5 kedvezmény jár
  • A bérletek havi kifizetését interneten keresztül is tudjátok intézni, tehát még el se kell menni megvenni őket
  • A szolgáltatás igénylésével további kedvezményekre lesztek jogosultak az Uber, a Fitness First és a Just Eat cégeknél
  • Kapni fogtok egy új, spéci oyster kártyát is, amivel a teljes havi bérlet árának megtakarításán felül, 33%-kal olcsóbban vehetitek a vonatjegyeket Londonban és környékén, a repülőtereket (Heathrow, Gatwick és Stansted) is belevéve

Reméljük, hogy hasznosnak találjátok az infót, és ha igen, továbbítsátok ezt a cikket mindenkinek, aki szerintetek hasznát veheti. Szép napot!     Forrás: commuterclub

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” colorscheme=”light” hide_cover=”1″ show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”0″ small_header=”1″ hide_cta=”1″ ]   – Itt Like-old oldalunkat