Összesen 25 embert kellet kimenekíteni egy emeletes házból Észak-Londonban, amikor az épület aljában lévő bolt lángra kapott.

_86328579_86328578

A tűz reggel 6 óra körül ütött ki Hampstead területén a Finchley Road-on egy helyi gyorsétteremben. A lángok gyorsan terjedtek és hamarosan füst borította az egész épületet és környékét, ami több kilométeres távból is könnyen kiszúrható volt.

A bejelentést követően a londoni tűzoltók néhány perc leforgása alatt a helyszínen termettek. 70 szakképzett tűzoltó és számos tűzoltóautó összehangolt munkájára volt szükség, hogy az emeleti részeken lévő lakásokban rekedt embereket minél előbb kimenekítsék, és eközben a terjedő lángokat a lehető leggyorsabban megfékezzék.

_86328761_86328760

Összesen 25 embert mentettek ki az épületből, köztük egy két éves kisgyereket és egy terhes anyukát is. Összesen tizenkét ember szorult orvosi ellátásra füstmérgezés miatt, de komoly baja senkinek nem esett.

A kétéves gyermeket kivizsgálás okán kórházba szállították, de ő is jól van. Két másik személyt, akik közül az egyik egy terhes nő volt, a négyemeletes ház tetejéről kellet létrával lehozniuk.

finchleyroad2

„A fiúk keményen dolgoztak, hogy a tüzet visszaszorítsák. Az érkezést követően oxigénmaszkokban behatoltak az épületbe, és több mint 20 embert hoztak ki a lángoló házból. Egy kinyitható létrát is használnunk kellett, amit mi csak „cseresznyeszedőnek” hívunk, hogy további két embert mentsünk ki a tetőről.” – mesélte a tűzoltóság szóvivője.

CSOdtJvWEAAewi8

A tüzet a tűzoltók szerencsére sikeresen eloltották, de hogy a bolt mitől kapott lángra, az egyelőre tisztázatlan, így az ügyben a rendőrség nyomozást indított.       Forrás: http://www.bbc.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” colorscheme=”light” hide_cover=”1″ show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”0″ small_header=”1″ hide_cta=”1″ ]   – Itt Like-old oldalunkat