Már a második helyen is megnyitott a közösségi áruház, ami olyan élelmiszereket árul a rászorulók számára, amiket az ismert áruházláncok már leselejteztek, kidobtak volna.

community_shop_Lam_3137905b

Habár úgy néz ki, mint egy átlagos szupermarket, az árak átlagosan 70%-kal olcsóbbak, és ahhoz, hogy vásárolni tudjunk, taggá kell válnunk. A tagság hat hónapra szól, így eddig vásárolhatunk az áruházban, de dohányáru vagy alkohol nincs a termékek között. A vásárolható termékek közt található pl.: Morrisons spagetti szósz £1.15 helyett 29p vagy csirke az Ocado-ból £5.80 helyett £1.60-ért.

Hogy valaki tag lehessen, először is környéken kell élnie és valamilyen támogatásban kell részesülnie. A vezetőség elmondása alapján az üzlet direkt azok megsegítésére jött létre, akiknek a családjuk eltartása nehézséget okoz a hétköznapokban.

1726339931

A hivatalos statisztikák szerint Nagy-Britanniában évente 3.9 millió tonna élelmiszert dobnak ki, ami még meg sem romlott és ehető, azelőtt, hogy az áruházakba kerülne. A legtöbb ilyen esetben a kidobás oka a félrecímkézés, vagy a csomagolás sérülése. A gondolatmenet az, hogy az áruház ezeket az élelmiszereket vásárolja fel nagyon olcsón nagyobb áruházláncoktól, és árulja ki a rászorulóknak.

Az áruháznak emellett kávézó és konyha részlege is üzemel, ahol meleg ételt és italt kínálnak a vásárlóknak.

3023483-slide-community-shop-6

A projektet a londoni önkormányzat támogatja. Az áruház West Norwoodban található, seboldaluk pedig http://community-shop.co.uk/.

Mint említettük, nem olyan rég megnyílt a második üzletük is, így mostmár nem csak Londonban, hanem Anglia északi részén is támogatják a szegényebb rétegek élelmiszer vásárlását.

A két üzlet helye:

1. West Norwood

Hely: Vale Street, Gipsy Hill, London SE27 9PA TEL: 020 8761 9660

2. Goldthorpe

Hely: 40-42 Barnsley Road, Goldthorpe, Rotherham, South Yorkshire S63 9NE TEL: 01709 892146

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 6,300 fős.

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: BBC News