koronavírus

Egyre több ember van, akinek a holttestét csak több héttel a haláluk után fedezik fel a koronavírus miatt bevezetett korlátozások következtében. A jellemzően idősebb, egyedül élő személyek egy része a vírus miatt vesztette életét, de sok olyan is volt, akik csak nem mertek kimenni az utcára, vagy a kórházba a járvány miatt.

Emberek tucatjainak a holttestére csak hetekkel a haláluk után találnak rá Angliában a korlátozás miatt 2

Londoni orvosok elbeszélései alapján jópár tucat holttest került elő a fővárosban március óta. Az otthonukban megtalált holttestek egy része már olyan régóta volt ott felfedezetlenül, hogy oszlásnak indult, írta a The Guardian.

A Royal College vezetője, Martin Marshall professzor elmondta, hogy ezek a halálesetek összekapcsolhatók a kijárási korlátozással, amely egészen nem sokkal ezelőttig megtiltotta az embereknek hogy egymást meglátogassák, és emellett arra is ösztönözte az embereket, hogy ha csak tehetik kerüljék el a kórházakat.

„A koronavírus járvány ideje alatt rengeteg ember szembesült és küzd a magánnyal, és nem csak az idősebb korosztály. Sajnos akadnak köztük jópáran, akikre senki nem figyel oda. A körzeti orvosok igyekeznek szemmel tartani mindenkit, akik a veszélyeztetett kategóriába estek és több hónapra be kellett zárkózniuk otthonaikba. Emellett az NHS-es önkéntesek közt is van sok, akik a környékükön élő gyengélkedő, idős emberek állapotát ellenőrizgetik rendszeresen.” – mondta Mr. Marshall.

„De észrevehető, hogy az utóbbi hónapokban egyre többen halnak meg otthonaikban és gyakran a Covid-19-hez nem is kapcsolódó okok, például szívroham miatt. Hihetetlen aggodalomra ad okot, hogy bizonyos emberek úgy döntenek, hogy nem kérnek orvosi segítséget ha nem koronavírus tüneteik vannak, mert félnek hogy elkapják a járványt, vagy mert attól tartanak, hogy ezzel felesleges extra terhet raknak az NHS alkalmazottakra.”

Egyelőre nem ismeretes pontosan, hogy hány ember halt meg március óta otthon a kijárási korlátozás alatt, de az összes ilyen esetet feljegyzik, és az elkövetkező hónapokban ki fogják elemezni. Az otthonukban elhunyt személyeket gyakran csak akkor fedezték fel, amikor egy rokon, barát vagy szomszéd – akik távolságtartási szabályok miatt nem mehettek el az illetőt meglátogatni – szóltak az NHS-nek, hogy baj van.

Ez a tragikus jelenség igen jól rávilágít az elszigetelt, kiszolgáltatott idős emberek nehéz sorsára, akik egyedül élnek, kevés családi támogatással. Emellett rámutat arra, hogy milyen kockázatokat vállal az, aki a vírustól való félelmében más problémáival sem megy se kórházba, se a körzeti orvoshoz.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után