Egy férfi nyakon szúrt egy nőt egy klinikánál az egyik nyugat-londoni külvárosban, mielőtt annak barátját is megvágta. Mindezek után, a kést egy iskola játszóterére hajította át — mondták a szemtanúk.

chiswick

A nyomozók keresik a támadót, aki kétszer szúrta meg a nőt fényes nappal, a rémült járókelők szeme láttára, a Chiswick Health Centre-nél, a Chiswick High Road mögötti egyik lakóutcában.

A közeli Dolman Roadon pedig egy férfi szintén megsérült a borzalmas támadás során, amely tegnap este 6.15-kor történt. A rendőrség szerint, a késelő és annak két áldozata, akik mindketten 30 éves körüliek, mindannyian ismerik egymást.

chiswick-3

A megdöbbent szemtanúk elmesélték, hogyan botorkált a nő sikoltozva az utcán, hogy leintsen egy rendőrautót. A helyszínen elsősegélynyújtásban részesítették, a többi rendőr pedig üldözőbe vette a támadót, akiről azt mondták, hogy a pengét a Belmont Primary School játszóterére dobta át menekülés közben.

Karine Santos (20) egy közeli fodrász szalonban dolgozott, amikor hallotta, hogy egy nő rémülten segítségért sikoltozik.

stab4

„Láttam, ahogy a vértől átázott nő az út közepén állva integet. Azt kiabálta a rendőrautó felé, amivel szembe szaladt, hogy ’állj, állj’. Sikoltozott és teljesen rémültnek tűnt.” — mesélte Karine.

„A rendőrautó megállt neki, aztán kiszálltak és azonnal foglalkozni kezdtek vele. Aztán azt láttam, hogy egy férfi a rendőrökhöz szaladt és az utcasarok felé mutogatott, jelezve, hogy a közelben van a támadó. Ilyet eddig még nem lehetett látni Chiswickben. Ez a hely rendszerint, nagyon békés, de ez szörnyű volt.” — tette hozzá a fiatal női szemtanú.

fiona1

Egy másik, a neve elhallgatását kérő szemtanú a következőket mondta: „A nőt kétszer szúrták meg a nyaka hátsó részén. Láttam, ahogy az úton sírt, miközben a rendőrök meghallgatták őt. A férfi nagyon fiatalnak tűnt és nagyon rossz állapotban volt, amikor az egészségügyiek ellátták őt. Szörnyű volt.”

A londoni légi mentő még az előtt megérkezett a Turnham Greenre, mielőtt a két áldozatot kórházba szállították volna. Egyelőre, nem tudni, hogy életveszélyes sérülést szenvedtek-e.

Egy 45 éves szemtanú azt mondta: „Egy férfit a Dolman Road-i kereszteződésnél szúrtak le, a klinikával szemben. A támadó az autómnál ment el és tisztán lehetett látni a nála lévő kést. Láttam, ahogy a Sainsbury’s felé ment és átdobta a kést az iskola játszóterének a falán a Dolman Roadon, amit jelentettem a rendőrségnek.”

A fővárosi rendőrség szóvivője a következőket mondta: „A rendőrség úgy tudja, hogy a párt egy férfi támadta meg, aki aztán elmenekült a helyszínről. Vélhetően, mindannyian ismerik egymást. A kést megtaláltuk a helyszín közelében, amely a törvényszéki nyomozás tárgyát képviseli majd. Eddig nem történt letartóztatás, a nyomozás folyamatban van.”  Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]