Elképesztő ritka és értékes 15. századi aranygyűrűt talált egy férfi Angliában egy mezőn 1

Egy fémdetektorával keresgélő férfi teljesen megdöbbent, miután egy 15. századi aranygyűrűt sikerült előásnia az Egyesült Királyságban, amelyet a szakértők „nagyon ritka leletnek tituláltak”.

Elképesztő ritka és értékes 15. századi aranygyűrűt talált egy férfi Angliában egy mezőn 3

A 48 éves Matthew Hepworth fedezte fel az ékszert, amikor egy szántóföldön kutatott Morecambe területén, és halk jelzést észlelt a fémdetektorán. Ezután ásni kezdett és pillanatokon belül talált egy ritka aranygyűrűt, amelyen Szűz Máriát és a kis Jézust ábrázoló rajz látható, amely feltehetően az 1400-as évekből származik.

Matthew jelentette a földtulajdonosnak, hogy mit talált és a gyűrűt végül most alaposabban megvizsgálják, hogy kiderítsék, mennyire értékes kincsre is bukkantak pontosan. Bár még nem tudja a gyűrű pontosan mennyit is érhet, úgy véli, hogy ez egy nagyon ritka lelet az Egyesült Királyságban.

Matthew azt mondta: „Sokat jelent számomra, hogy a történelem egy darabját sikerült megmenteni a földből. Kiváltság számomra, hogy megtalálhattam és megmenthettem. Nagy meglepetés volt, amikor megtaláltam, majd értesítettem a földtulajdonost, aki szintén nagyon meghökkent, és nem hitte el. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon ritka lelet az Egyesült Királyságban. Néhányat hasonlót már találtak, de nem sokat.”

Elképesztő ritka és értékes 15. századi aranygyűrűt talált egy férfi Angliában egy mezőn 4

Matthew egy ritka, rabszolgát ábrázoló ezüstpecsétet már adományozott a Lancaster Tengerészeti Múzeumnak, amelyet tavaly talált meg, és 2016-ban pedig felfedezett egy bronzkori temetkezési helyet. Azt mondta, amikor ellátogat a múzeumba, „szuper jó érzés” tudni, hogy van ott valami, amit ő fedezett fel.

„Ez egyben a hobbit is népszerűsíti, és megmutatja, mit tud elérni egy a munkáját felelősséggel végző kincskereső. Jó látni a nevedet amellett, amit találtál, és örökké ott lesz a következő generációk számára.”

Elképesztő ritka és értékes 15. századi aranygyűrűt talált egy férfi Angliában egy mezőn 5

A házas, kétgyermekes apuka 32 éve foglalkozik kincskereséssel, és azt mondja, élvezi, mert „jó csinálni, és szerepet játszani az örökségünk megtalálásában”.

Azt mondta: „Szeretem átkutatni a földeket a földtulajdonos engedélyével. Szeretem nézegetni a helyi tájat, majd a környék helytörténetét. Néha a semmi közepén találhatsz tárgyakat, és eközben jó kimenni a friss levegőre.”

Elképesztő ritka és értékes 15. századi aranygyűrűt talált egy férfi Angliában egy mezőn 6

„Nagyon kifizetődő lehet néha, de legtöbbször csak kimész, és nem találsz szinte semmit, de azért te tudod, hogy jól szórakoztál. Ez egy jó hobbi számomra már hosszú évek óta, és sok örömömet lelem benne.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után